0
м. Одеса, вул. Одарія, 2 +38 (063) 781 02 02 mobileplanet.ua logo Без вихідних з 09:00 до 19:00
Компанії 13 років
445 відгуків
0
0
0

Друзi! Працюємо без вихідних. Дзвоніть за контактними номерами. Раді допомогти Вам підібрати потрібний гаджет.

Як використати смартфон як роутер

Як використати смартфон як роутер
Основна відмінність смартфону від звичайного телефону - вражаюча функціональність. З його допомогою можна спілкуватися, слухати музику і знімати відео. Є і менш відомі функції, наприклад, можливість використання девайса в якості роутера.
65003, Украина, Одесская область, Одесса, улица Одария, 2/1
Телефон: +38 (067) 539-57-69

Якщо ви шукаєте інтернет-магазин телефонів у Львові і бажаєте купити дешево телефон зі складу за хорошою ціною від постачальника - рекомендуємо ознайомитися з асортиментом нашого каталогу.

Основна відмінність смартфону від звичайного телефону – вражаюча функціональність. З його допомогою можна спілкуватися, слухати музику і знімати відео. Є і менш відомі функції, наприклад, можливість використання девайса в якості роутера. Вона згодиться в дорозі або при нестабільному підключенні до Інтернету. Отже, як використати смартфон як роутер?

Як настроїти роутер на смартфоні на базі Android

Настроїти роутер для смартфону на Андроид дуже легко. Для цього треба просто послідовно виконати наступні дії:

  1. Зайти в меню «Налаштування» і вибрати в них пункт «Модем і мобільна точка доступу» (далі – ТД);
  2. У цьому розділі треба відмітити рядок «Точка доступу Wi - Fi»;
  3. Тепер її необхідно настроїти. Для цього треба ввести ім'я майбутній мережі і пароль, який при першому підключенні доведеться набирати з комп'ютера;
  4. Зберегти налаштування. Відмітимо, що це доведеться робити усього один раз. Надалі пристрій працюватиме з цими налаштуваннями.

Тепер, коли знадобиться використати смартфон як роутер, треба буде просто поставити галочку навпроти напису «Мобільна точка доступу». Готово – тепер девайс може роздавати інтернет комп'ютеру, ноутбуку і іншим пристроям, які знаходяться у безпосередній близькості від нього.

Відключити такий роутер ще простіше, ніж настроїти його. Досить просто зняти галочку із вже відомого нам напису «Мобільна точка доступу». Після цього смартфон перестане виконувати функції роутера.

Налаштування роутера на базі iOS

Аналогічним чином можна настроїти роутер на iphone. Якщо раніше для цього було потрібне спеціальне програмне забезпечення, тепер досить можливостей самої операційної системи. Схема налаштування досить проста і включає наступні кроки:

  • Зайти в меню «Налаштування» айфону;
  • Тут перейти в розділ «Стільниковий зв'язок», після чого відкрити пункт «Режим модему»;
  • У цьому вікні треба зробити налаштування створюваної мережі (ввести ім'я і пароль ТД);
  • Тепер айфон працює в якості роутера і передає сигнал на комп'ютер або інші пристрої.

Відключається функція Wi - Fi автоматично. Це станеться, якщо припинити використати її з усіх пристроїв.

Роутер на базі Windows Phone

Налаштування роутера на смартфон на Windows Phone також робиться дуже легко. В якості конкретного прикладу можна використати телефон моделі Nokia Lumia 925. Щоб включити роутер, треба:

  • Переконатися, що мобільний інтернет включений (можна використати будь-які мережі: 2g, 3g і навіть 4g);
  • У налаштуваннях смартфону вибрати пункт «Загальний інтернет» і активувати його а потім перейти до установки;
  • З'явиться віконце, в якому треба ввести ім'я мережі і пароль до неї.
  • Тепер смартфон служить роутером і транслює сигнал на інші пристрої.

Щоб припинити роздачу сигналу, треба знову зайти в «Загальний інтернет» і відключити цю функцію.

Корисні застосування

Оптимізувати роздачу сигналу можна за допомогою різних застосувань. Наприклад FoxFi. Воно розроблене спеціально для Android і дає можливість по максимуму реалізувати можливості модему на смартфоні. Її перевага в тому, що за відсутності Wi - Fi можна використати канал Bluetooth. Найпростіше закачати його з Google Play.

На замітку

Перед тим, як користуватися роутером в смартфоні, треба уважно вивчити тариф на мобільний інтернет. Оптимально, якщо за його умовами щодня надається певний об'єм інтернету, і більше використати не можна. Гірше, якщо трафік безлимитный – тоді використання роутера із смартфону може влетіти в копієчку.

Ще одна можлива проблема – використання телефону як роутера дуже швидко саджає батарею. Щоб уникнути цього, треба відключати мобільний інтернет відразу ж після використання. Також швидкість розрядки залежить від числа підключених пристроїв. До речі, їх повинно бути не більше восьми.

Використання смартфону як роутера – це важлива і корисна функція. Знаючи, як її застосовувати, можна не боятися залишитися без Інтернету в самий непідходящий момент.

Залишіть коментар, Ваша думка дуже важлива для нас!

Залишити відгук