0
м. Одеса, вул. Одарія, 2 +38 (097) 692 02 02 mobileplanet.ua logo Без выходных с 09:00 до 19:00
Компанії 11 років
333 відгуків
0
0
0

Друзi! У зв'язку з військовим становищем, працюємо в обмеженому режимі. Набирайте на контактні номери

Сервіровка столу

У цьому розділі представлені посуд і столові прилади для сервіровки столу. Усі вироби виконані з якісних і безпечних для здоров'я матеріалів.

Тарілки і бульонницы

У каталозі є різні типи тарілок. Серед них:

  • супові тарілки і бульонницы;
  • десертні тарілки для подання тортів, тістечок і інших подібних блюд;
  • обідні тарілки;
  • пирогові тарілки для подання випічки;
  • підставні тарілки.

Також можна придбати цілі набори тарілок різних розмірів і різного призначення. Більшість виробів виконана із загартованого або удароміцного скла. Дорожчі і вишуканіші варіанти зроблені з фарфору і деяких інших типів кераміки.

Практично усі тарілки і бульонницы можна мити в посудомийній машині і ставити в мікрохвильову піч.

Блюда, тортовницы і менажницы

Блюда, тортовницы і менажницы — посуд для сервіровки столу і прикраси інтер'єру. Кожне з блюд має свої відмітні особливості:

Класичне блюдо Є плоским широким виробом круглої або овальної форми. Іноді — з трохи підведеними краями. Сучасні моделі також можуть бути квадратними, трикутними, прямокутними і т. д. Традиційні блюда роблять із скла або керамічних матеріалів (глини, фарфору і т. д.).
Тортовница Блюдо-підставка для торта. Виріб може бути на середній або маленькій ніжці. Тортовницы використовують не лише для тортів, але також для пирогів, тістечок і інших десертів. Деякі моделі йдуть в комплекті з куполом, який покликаний захистити десерт від негативних чинників довкілля.
Менажница Плоске блюдо, розділене за допомогою перегородок на дві або декілька осередків. Останні дозволяють покласти на блюдо відразу декілька різних типів їжі, уникаючи її змішування. Такий посуд нерідко використовується в ресторанах.

 

Усі типи блюд можуть мати різні розміри. Найбільш популярний і поширений варіант — з діаметром 30-35 см

Креманки, конфетницы і фруктовницы

Креманки, конфетницы і фруктовницы — простий спосіб освіжити інтер'єр кухні, їдальні або вітальні, а також ефектно прикрасити повсякденний або святковий стіл.

Креманка — це невелика широка ваза. Може бути на ніжці або без. Спочатку використовувалася для подання десертів, наприклад, морозива. Проте пізніше в ній почали подавати і інші блюда.

У креманке можна подавати наступні блюда або продукти :

  • морозиво;
  • рідкі десерти;
  • кремоподібні десерти;
  • желе і суфле;
  • варення і джем;
  • фрукти і фруктові ;
  • цукерки.

З часом окремі типи креманок стали називати конфетницами і фруктовницами. Конфетницы можуть бути самих різних форм і розмірів. А ось фруктовницы, як правило, мають великий розмір і виглядають як широка неглибока чаша на середній або високій ніжці. Іноді фруктовница може бути багаторівневою.

Найбільш поширені і популярні форми креманок — півсфера, перевернутий конус, циліндр і квадрат. Останній варіант нерідко використовується для подання тирамису, панна-котты і для інших густих.

На замітку: у деяких вузьких креманках на ніжці можна подавати молочні коктейлі. Розмір також грає не останню роль. У великих креманках подають салати і легкі десерти, які можна з'їсти у великій кількості. Наприклад, муссы. У невеликих чашах прийнято подавати вишукані або ситні блюда.

Салатники і піали

Салатник — широка чаша для приготування і подання салатів. Як правило, має круглу форму і високі борти.

Піала — чаша дещо меншого розміру. Зазвичай використовується для подання напоїв. Рідше може застосовуватися для соусів десертів і деяких гарячих блюд.

Як правило, салатники і піали роблять із скла і кераміки. Проте сучасний посуд може бути з пластика, металу, кришталевого скла і інших матеріалів.

На що ще дивитися при виборі:

Форма Квадратні чаші компактніші і підходять для нестандартних блюд. Круглі більше універсальні.
Глибина Деякі чаші мають невисокі стінки. Певні салати зручніше подавати у більш високих місткостях. Наприклад, якщо використовується велика нарізка.
Об'єм В середньому діаметр чаш варіюється від 15 до 30 см
Чи можна мити в посудомийній машині Деякі покриття можуть постраждати від гарячої води і агресивних миючих засобів.
Чи можна ставити в мікрохвильову піч Певні матеріали не переносять нагріву в мікрохвильовій печі. Наприклад, до таких відноситься пластик.

У інтернет-магазині Mobile Planet представлені виключно відомі і якісні виробники, продукція яких має усі необхідні дозволи і сертифікати. Наприклад, серед компаній такі бренди як ARCOROC, AGER, ECLAT, Luminarc і WESTHILL. Багато хто з них користується великою популярністю в європейських країнах, наприклад, французька торгова марка Luminarc.

Столові прилади

У окремих розділах представлені ложки, ножі, вилки і повноцінні набори столових приладів. Більшість виробів виготовлена з нержавіючої сталі. Це міцний і безпечний матеріал, який не схильний до іржі і добре переносить агресивні речовини (наприклад, кислоти і луги).

Тому такі столові прилади можна використати для будь-яких продуктів і блюд. Вироби не гнуться і мають ефектну глянсову поверхню. Можуть служити, не втрачаючи властивостей і привабливого зовнішнього вигляду, впродовж десятків років.

Цукорниці і масельнички

Цукорниця — глибока чашка або ваза для зберігання і подання до столу цукру.

Масельничка — невелике плоске блюдо з кришкою для зберігання олії. Може мати прямокутну або круглу форму.

При виборі варто звернути увагу на форму і комплектацію :

  • Наявність кришки. Для зберігання олії в холодильнику використовують виключно моделі з кришкою. Як правило, вона є невеликим куполом. Для подання на стіл можна придбати плоску масельничку-блюдце без кришки. У випадку з цукорницею кришка обов'язкова завжди, оскільки вона захистить продукт від пилу, вологи і сонячних променів.
  • Форма. Найбільш зручні масельнички мають прямокутну витягнуту форму. У таку легко поміститься стандартна пачка олії в 200 грамів. Форма цукорниці може бути будь-якою. Проте для цукру-рафінаду зручніше використати квадратні і прямокутні варіанти.
  • Можливість мити в посудомийній машині. Оскільки цукорниця і масельничка миються не так часто, цей параметр не має важливого значення. Проте варто мати на увазі, що для машинки часто не підходять керамічні і кришталеві вироби.

До речі, деякі цукорниці мають спеціальну виїмку для чайної ложки або щипців. Якщо цукорниця постійно знаходиться на столі, бажано щоб вона мала цілісну кришку без подібної виїмки.

Сервізи

Сервіз — набір посуду для трапези, чаювання або для подання кави.

Основні типи сервізів :

Столовий У цій категорії найбільша різноманітність посуду. Певні сервізи включають лише декілька тарілок і кухлів. Деякі варіант можуть складатися з посуду для закусок, соусників, посуду для перших і других блюд.
Чайний Звичайно це чайна пара: чашка і блюдце. Хоча деякі чайні сервізи можуть включати комплект посуду : декілька чашок і блюдець, заварювальний чайник, молочник, цукорниця і інші додаткові елементи.
Кавовий Включає кавові чашки і блюдця. Предмети в такому наборі мають менший розмір в порівнянні з чайним посудом. Також кухлі для кави частенько мають товщі і нижчі стінки. Зрідка в такі комплекти входять молочник і спеціальні кавові ложки.

Більшість сервізів виготовляються з удароміцного скла або фарфору.

Френч-прессы і заварники

У стандартному заварнике, щоб чаїнки не потрапили в чашку, є окреме ситечко. Воно розміщується прямо під кришкою або в носику чайника.

У френч-прессе для цього застосовується спеціальний фільтр-поршень. Так що процес заварювання спрощується і стає зручніше. Чай засипають в ємність і накривають кришкою з піднятим фільтром. Через пару хвилин фільтр опускають, щоб притиснути чаїнки. Напій готовий. Використати френч-прес можна і для приготування кави.

Це простіше і дешевше, ніж купувати каву-машину або туркові. До речі, за допомогою поршня можна збивати молоко в міцну піну. Це згодиться при приготуванні латте або капучіно.

В цілому, френч-прес підійде тим, хто любить економити час і цінує функціональність. А заварювальний чайник припаде до смаку любителям класичного чаювання.

Спецовницы і інший посуд

Невеликі місткості для солі і спецій. Як правило, йдуть в комплекті від 2 до 4-6 штук. Більшість місткостей для спецій виготовлена із скла і металу. Також є фарфорові і пластикові варіанти. Найбільш зручні і практичні вироби — скляні, оскільки такі місткості прозорі і дозволяють відразу бачити тип використовуваної спеції.

У розділі "інше" представлений додатковий посуд для зберігання і сервіровки :

  • хлібники;
  • соусники;
  • салфетницы;
  • підноси;
  • молочники;
  • лопатки для тортів;
  • відра для льоду;
  • вази.

У каталозі представлені тільки безпечні для здоров'я виробів від відомих і великих виробників з хорошою репутацією.

Питання, що часто ставляться

Чи може скляний і керамічний посуд витримати сильні перепади температури?

Це залежить від виробника і типу скла/кераміки. Як правило, температурні перепади добре переносить жаростійке, загартоване або удароміцне скло. Тип скла можна вибрати в навігації по каталогу. Фарфор і інші типи кераміки не завжди можуть витримати температурні коливання. Такий посуд не можна ставити в холодильник або підводу, поки вона не охолоне до кімнатної температури.

Який посуд для сервіровки кращий?

Кращий посуд для сервіровки — посуд, який відповідає бюджету, способу життя, типу блюд, що подаються, і навіть інтер'єру приміщення. Ми рекомендуємо придбати різні комплекти посуду і використати їх залежно від настрою і типу їжі, що подається. Наприклад, для французької кухні чудово підійде столовий посуд з фарфору. А для подання азіатських блюд минималистичные виробу з кераміки.

Які столові прилади кращі і безпечніші?

Найбільш надійним і безпечним варіантом є вироби з нержавіючої сталі. Вони добре переносять механічні ушкодження, не іржавіють і не виділяють токсичних речовин.