Часті питання про Блюда, тортівниці, менажніци
🏆 Які Блюда, тортівниці, менажніци найпопулярніші сьогодні?
Найпопулярніші моделі Блюда, тортівниці, менажніци:
💲 Ціни на Блюда, тортівниці, менажніци. Скільки коштують Блюда, тортівниці, менажніци?
Вартість Блюда, тортівниці, менажніци в роздріб становить від 479 до 3024 грн
💻 Де купити Блюда, тортівниці, менажніци у Львові?
Купити Блюда, тортівниці, менажніци у Львові можна в інтернет-магазині mobileplanet.ua, а також в наших офлайн магазинах Львів, Україна
🔥 Блюда, тортівниці, менажніци які моделі найдоступніші?
Найдоступніші моделі Блюда, тортівниці, менажніци:
Luminarc TRIANON (H4126) (UA)
(479 грн)
Luminarc Friends Time Black (P6365) (UA)
(692 грн)
Luminarc FRIENDS TIME TURQUOISE (P6364) (UA)
(692 грн)
Luminarc FRIENDS TIME WHITE (P6281) (UA)
(861 грн)
Блюда, тортівниці, менажніци — інтернет-магазин у Львові, Україна
Блюда, тортовницы і менажницы — посуд для сервіровки столу і прикраси інтер'єру.
Типи блюд
Основні різновиди блюд.
- Класичне блюдо. Є плоским широким виробом круглої або овальної форми. Іноді — з трохи підведеними краями. Сучасні моделі також можуть бути квадратними, трикутними, прямокутними і т. д. Традиційні блюда роблять із скла або керамічних матеріалів (глини, фарфору і т. д.).
- Тортовница. Блюдо-підставка для торта. Виріб може бути на середній або маленькій ніжці. Тортовницы використовують не лише для тортів, але також для пирогів, тістечок і інших десертів. Деякі моделі йдуть в комплекті з куполом, який покликаний захистити десерт від негативних чинників довкілля.
- Менажница. Плоске блюдо, розділене за допомогою перегородок на дві або декілька осередків. Останні дозволяють покласти на блюдо відразу декілька різних типів їжі, уникаючи її змішування. Такий посуд нерідко використовується в ресторанах.
Усі типи блюд можуть мати різні розміри. Найбільш популярний і поширений варіант — 30-35 см
Як вибрати матеріал
Основні типу матеріалів :
- Стекло. Стандартний і бюджетний матеріал. Блюда можуть бути білими, прозорими або кольоровими. Поверхня глянсова. Звичайне скло крихке і не завжди переносить падіння. Є ризик помутніння з часом, якщо блюда прозоре. Також можлива поява подряпин. Тому такий посуд вимагає дбайливого відношення.
- Удароміцне скло. Таке скло отримують шляхом додавання до складу полімерів. В результаті матеріал стає багатошаровим і пластичнішим. Блюда переносять удари і падіння з невеликої висоти. Якщо виріб все ж розіб'ється, то не розлетиться на осколки, а просто розтріскається, зберігши цілісність корпусу. Це знижує ризик порізів і травм.
- Загартоване скло. Таке скло в процесі виробництва нагрівають до 650-700 °C, а потім різко охолоджують холодним повітряним потоком. Так матеріал стає стійкіший до механічних дій і температурних перепадів. Такі блюда можна ставити в морозильну камеру, розігрівати в мікрохвильовій печі і використати для подання гарячої їжі. Якщо такий посуд розбивається, то осколки мають тупі грані, а тому практично не можуть ранити шкіру. Єдине, осколки виходять дрібними.
- Кераміка. Матеріал отримують з різних типів глин і їх змішування з мінеральними добавками. Керамічний посуд пористий, тому вбирає запахи їжі і може зберігати їх впродовж довгого часу. Головне достоїнство керамічних виробів — безпека для здоров'я і екологічність.
- Доаменная кераміка. У основі складу можуть бути кварц, каолін, шамот або польовий шпат. Готовий посуд зазвичай покривають глазур'ю. Виріб виходить міцним, стійким до дії вологи, дрібнопористим і стійким до високих температур.
- Фарфор. Різновид кераміки. Ключовий елемент складу — каолін. Це відносно крихкий посуд, який проте може переносити удари і падіння з невеликої висоти. Пори дрібні, тому виріб не вбирає сторонні запахи. Поверхня гладка і злегка глянсова. Не дряпається.
- Zenix. Новий матеріал, який є сплавом глини і мінеральної сировини. Склад отримують при високих температурах, тому такі вироби виходять міцними і витримують сильні удари і падіння. В середньому, Zenix в три рази міцніше в порівнянні з фарфором. Поверхня таких блюд гладка і не пориста. Зовні невідмітна від поверхні стандартного фарфору. Посуду не страшні подряпини, агресивні миючі засоби, високі температури і температурні перепади. Підходить для посудомийних машин.
- Пластик. Найбільш бюджетний варіант. Використовується спеціальний харчовий пластик, який не робить негативного впливу на здоров'я і не виділяє шкідливих речовин.
Щоб швидше вибрати відповідне блюдо, рекомендуємо скористатися навігацією по каталогу.