0
м. Одеса, вул. Одарія, 2 +38 (097) 692 02 02 mobileplanet.ua logo Без выходных с 09:00 до 19:00
Компанії 11 років
333 відгуків
0
0
0

Друзi! У зв'язку з військовим становищем, працюємо в обмеженому режимі. Набирайте на контактні номери

Ножі і аксесуари

Представлені в каталозі Mobile Planet ножі і аксесуари — професійні інструменти і вироби для повсякденного домашнього використання від великих відомих виробників. Більшість ножів виконана з міцної нержавіючої сталі.

Кухонні і професійні ножі

Кухонний ніж — спеціальний інструмент для нарізки продуктів. Вироби можуть розрізнятися своїми формами, матеріалами, розмірами і типами леза.

В першу чергу, кухонні ножі розділяють за призначенням. Вони відрізняються розмірами і формами. У каталозі представлені наступні різновиди:

  • Універсальні ножі. Ножі середнього розміру. Можуть використовуватися практично для будь-яких продуктів.
  • Для випічки і хліба. Мають зубчасте лезо. Таке заточування дозволяє надовго зберегти гостроту леза. В результаті виходить нарізувати рівніші скибочки, навіть якщо продукт дуже м'який. Окрім випічки, ножі з таким лезом підходять для оброблення плодів з твердою шкіркою і ніжним м'якушем. Наприклад, дині, ананаси і кавуни.
  • Обваловувальні і обробні. Ножі з тонким лезом і звуженим клинком. Використовуються, щоб відділяти м'ясо від кісток.
  • Для м'яса і стейка. Ножі для сирого м'яса відрізняються довгим і великим клинком, а також лезом з кутом заточування від 25 до 30 градусів. Це дозволяє безперешкодно обробляти грубу і жорстку структуру продукту. Ножі для стейка мають коротший і вужчий клинок, а також в середньому мають менші розміри.
  • Для овочів і очищення. Для овочів і очищення продуктів прийнято використати невеликий ніж, клинок якого коротший, ніж ручка. У більшості випадків довжина леза не перевищує 10 см
  • Для сиру. Класичний ніж для сиру має лезо з декількома отворами збоку. Це необхідно, щоб сир не прилипав до інструменту. Також ці отвори запобігають змішенню смаків. У деяких моделей різальна кромка має зубчики.
  • Для томатів. Мають невеликий розмір і тонке дуже гостре лезо. Це дозволяє точно і якісно нарізувати навіть найсоковитіший плід. У тому числі на дрібні шматочки.
  • Меццалуны (меззалуны). Ножі для зелені. Інструмент має одно або декілька зігнутих лез з подвійною ручкою. Зелень подрібнюється за допомогою "що погойдують" рухів.

Окрім перерахованих, в розділі можна знайти кухарські ножі, сантоку, слайсеры, ножі-топірці, а також ножі філе і шкуросъемные.
Більшість інструментів виготовлена з нержавіючої сталі. Це універсальний і безпечний матеріал, який підходить для будь-яких продуктів, оскільки добре переносить кислоти і луги.

Спортивні ножі

Спортивні ножі — ножі для метання, використання у бою або в інших спортивних заходах. У цьому розділі представлені переважно ножі-мачете.

Мачете — ніж з широким лезом, який може використовуватися або як знаряддя праці (наприклад, в сільському господарстві), або як бойову зброю. Довжина клинка у більшості випадків складає 32-45 см Товщина рідко буває більше 3 міліметрів.

У тропічних країнах мачете нерідко використовують для рубки лісів і цукрової тростини. А в Латинській Америці цей ніж часто застосовують в кухонних і побутових завданнях. Наприклад, для виготовлення дерев'яних деталей, роботі в саду, а також для розкриття і нарізки кокосових горіхів.

Лезо виробів виконане переважно з вуглецевої або нержавіючої сталі. Завдяки цьому ножі не іржавіють, мають підвищену міцність і добре переносять агресивні хімічні речовини. Як матеріал руків'я зазвичай використовуються різні типи деревини або поліпропілен. Деякі моделі йдуть в комплекті з чохлом.

Набори ножів

У цьому розділі можна придбати набори, що складаються з декількох ножів різних розмірів і з різним призначенням. У каталозі представлені набори універсальних кухонних ножів, інструменти для нарізки овочів і сиру, вироби для оброблення м'яса, обваловувальні ножі, а також професійні інструменти для кухарів. Практично усі ножі виконані з якісної нержавіючої сталі.

Число предметів в одному комплекті варіюється від 2 до 10 штук. Більшість виробів мають зручне руків'я з дерева або поліпропілену. Проте також представлені ножі з ручками з пластика, полікарбонату і сталі.

Основні постачальники — великі виробники кухонних інструментів і посуду. Серед них — такі компанії як BergHOFF, Cold Steel, Opinel, Polaris, Victorinox і Tramontina.

Ножиці і спеціальні ножі

Невеликий розділ, в якому можна знайти якісні ножиці і додаткові спеціальні ножі. Наприклад, вироби для роботи з птахом і устрицями.

Основні відмітні особливості інструментів :

  • якісне заточування;
  • зручні ручки з пластика або поліпропілену (рідше зустрічаються інші матеріали);
  • підвищена зносостійкість.

Ножиці можна використати для побутових потреб (наприклад, на кухні) або в якості швацького інструменту. Більшість виробів мають невеликий або середній розмір, а також виконано з міцної нержавіючої сталі. Основні представлені марки — Fiskars, Tramontina і Victorinox.

Камені, мусаты і точила

У розділі представлені наступні продукти:

Точильний камінь Пристосування для заточування ножів і інших інструментів. Може мати різні рівні заточування. Більшість сучасних точильних каменів виконана з штучних матеріалів. Проте зустрічаються і натуральні варіанти.
Мусат Інструмент, який використовується для оперативного заточування злегка затупившихся ножів.
Точило Механічний або електричний інструмент для заточування.
Напрямна Допоміжний інструмент для заточування. Використовується, щоб закріпити інструмент в потрібному положенні і ув'язнити лезо під певним кутом.

Головний критерій при виборі точила — абразивність покриття. Крупнозернистий абразив застосовують для виправлення щербин або для зміни кутів заточування ножа. Також такий інструмент добре сточує нерівності. Для регулярного заточування краще вибирати середньозернисте напилення.

У розділі представлені інструменти з різних матеріалів. Більшість виробів випущена бразильською компанією Tramontina. Є точила, які можливо брати в подорожі, поїздки і походи. Наприклад, до таких інструментів відносяться мусат і точило-брелок.

Матеріали

На вибір покупця — більше десяти самих різних матеріалів, з яких виготовлені ножі. Ось найбільш популярні і поширені:

  • Нержавіюча сталь. Універсальний і найпоширеніший матеріал, який використовуються на сучасних кухнях. Це міцний метал, який стійкий до корозії і добре переносять дію агресивних речовин. Серед останніх, наприклад, кислоти, які містяться в молоці, м'ясних продуктах, овочах і фруктах. Крім того, нержавіюча сталь екологічна, безпечна для здоров'я і не містить токсичних речовин.
  • Сталь AISI 420. Жароміцні ножі, не схильні до іржі. Матеріал має невелику ціну і частіше застосовується у виробництві бюджетних побутових ножів. Сталь м'яка, так що лезо необхідно час від часу додатково підточувати. Щоб компенсувати м'якість, такі ножі нерідко роблять товще, тому вони можуть бути важчі за аналоги. Ключові переваги цього типу стали — дешевизна і відсутність іржі.
  • Сталь 430 (18/0). Маркіровка 18/0 показує, що у складі сталі є невелика кількість нікелю (0,75 Тому подібні інструменти більше схильні до корозії (в порівнянні із сталлю 18/8 або 18/10). Проте це все одно сплав високої якості. Оскільки доля нікелю украй мала, подібні інструменти також зараховують до нержавіючих.
  • Сталь DIN 1.4110. Низьковуглецева нержавіюча сталь високої твердості. Популярна у багатьох компаній, які роблять кухонні ножі. Наприклад, до таких виробників відноситься бренд Tramontina. Сплав проходить крио-обработку, в результаті якої леза інструментів отримують твердість 55-58 HRC. Це говорить про те, що ножі довго не тупляться і легко заточуються при необхідності.
  • Сталь X30Cr13. Корозійностійкий метал. Добре обробляється. Твердість варіюється в межах 49-52 HRC. Часто використовується при виробництві бюджетних ножів і ножиць. Заточування таких ножів тримається не занадто довго, проте подібні інструменти не дають сколов і добре переносять удари.
  • Сталь Sandvik. Нержавіюча хромиста сталь. Часто використовується в професійних інструментах з високоякісною різальною кромкою.
  • Кераміка. Екологічний матеріал. Ножі відрізняються гостротою і довго тримають заточування. Проте матеріал крихкий і схильний до сколам.

В середньому, сталеві ножі з різною маркіровкою не занадто відрізняються за своїми характеристиками. Тому при купівлі інструменту в першу чергу варто звертати увагу на його лезо, розмір і дизайн.

Питання, що часто ставляться, про ножі

Чим кухарський ніж відрізняється від звичайного?

Кухарський ніж більше універсальний і відрізняється особливою зручністю в експлуатації. Такий ніж підходить практично для будь-яких продуктів і здатний виконати велику частину робіт під час готування, які пов'язані з нарізкою, подрібненням і закладенням. У тому числі з обробленням м'яса, птаха і риби.

Ще одно відмінність — розмір. Ножі для кухарів більші і довші. Також подібні інструменти виготовляють з дорожчих і міцніших матеріалів, щоб виріб витримував підвищені навантаження.

Подібні ножі частіше використовуються на кухні в закладах громадського харчування, проте інструмент можна придбати і для домашнього використання.

Яка марка стали краще?

В цілому, усі сталеві ножі мало відрізняються за своїми характеристиками. Наприклад, для повсякденного використання на домашній кухні, можна придбати будь-який інструмент, формою, що влаштовує своїми, і розміром. Проте найбільш міцними і стійкими вважаються сталі M390 (преміум-клас), AISI 420 і Х12МФ (більше бюджетні варіанти). Такі ножі більше зносостійкі.

Від чого залежить вартість ножа?

На вартість інструменту роблять вплив такі істотні чинники як матеріал клинка і руків'я, марка стали і спосіб її обробки, використовувані технології виробництва (наприклад, кування або порошкова металургія). Також на вартість впливають бренд і країна виробництва.