Часті питання про Сковороди
🏆 Які Сковороди найпопулярніші сьогодні?
Найпопулярніші моделі Сковороди:
💲 Ціни на Сковороди. Скільки коштують Сковороди?
Вартість Сковороди в роздріб становить від 230 до 16366 грн
💻 Де купити Сковороди у Львові?
Купити Сковороди у Львові можна в інтернет-магазині mobileplanet.ua, а також в наших офлайн магазинах Львів, Україна
🔥 Сковороди які моделі найдоступніші?
Найдоступніші моделі Сковороди:
Сковороди — інтернет-магазин у Львові, Україна
Сковороди, представлені в каталозі Mobile Planet — продукція від відомих і перевірених часом марок. Серед них — такі бренди, як Coolinar, Polaris, Ringel і Tefal.
Основні різновиди
Зазвичай сковороди розділяють залежно від її призначення.
Всього декілька ключових типів:
- Класична. Універсальна сковорода, яка підходить для усіх блюд.
- Глибока. Має більш високі борти (як правило, від 5 см). Найбільш популярний варіант — 7-8 см Зазвичай використовується для гасіння. При нагріванні високі борти створюють усередині місткості більш високу температуру. В результаті продукти готуються швидше і нагріваються равномернее. Також така сковорода підходить для приготування великих шматків м'яса або риби, стейків і прожарення котлет.
- Гриль. Підходить тільки для жаріння. Має ребристе дно. Це запобігає прилипанню продуктів і захищає їх від просочення олією. Тому блюда стають менш жирними і кориснішими. Форма грилі може бути круглою або квадратною. Швидко нагрівається і швидко остигає. Деякі сковороды-гриль мають два руків'я.
- Вок. Сковорода з маленьким плоским дном і стінками, що сильно розширюються догори. Стінки високі і тонкі, за рахунок чого швидко нагріваються. Вок підходить для супершвидкого жаріння і гасіння. Оптимальний вибір для любителів азіатської кухні.
- Сотейник. Своєрідна комбінація сковороди і каструлі. Має товсті стінки і дно. Тому в сотейнику можна готувати супи, соуси, м'ясо, плов і інші блюда.
- Млинцева. Плоска сковорода з максимально низькими бортами. Це необхідно для більше рівномірного розподілу тесту, а також для зручності перевертання млинців. Іноді млинцеву сковороду можна використати для приготування яєчні.
У більшості випадків досить класичної сковороди. Головне — вірно підібрати матеріал.
Як вибрати матеріал
Типи і особливості матеріалів :
- Алюміній. Має невелику вагу і добре проводить тепло. Нагрівається рівномірно. На зміни температури реагує швидко. З цієї причини їжа не прилипає до дна і не пригорає, так що можна готувати з меншою кількістю олії. Проте алюмінієві сковороди не можна мити в посудомийній машині. Також не все з них використати з індукційними панелями (зазвичай виробник вказує на це). Щоб зберегти антипригарне покриття, варто використати лопатки з дерева або пластика.
- Нержавіюча сталь. Міцніше за алюміній, але тепло проводить гірше (повільніше нагрівається і остигає). Матеріал довговічний і ударопрочен. Не схильний до подряпин, сколам і вм'ятинам. Не схильний до корозії.
- Чавун. Оптимальний для жаріння і гасіння при високих температурах. Нагрівається рівномірно. Довго не остигає. Вважається одним з найдовговічніших матеріалів. Вироби з необробленого чавуну без додаткових покриттів необхідно мити виключно вручну і без миючого засобу.
При виборі варто звернути увагу на виробника. Наприклад, найбільш відомими виробниками сковород з нержавіючої сталі вважаються компанії BergHOFF і Resto.
Як вибрати форму і розмір
Кругла форма є універсальною і найпоширенішою. Квадратній гущавині володіють грилі і сотейники. Квадратний сотейник з кришкою оптимальний для м'ясних і рибних блюд, а також для соусів. Овальні моделі також універсальні, але зазвичай використовуються для риби.
Вибір діаметру дна залежить від об'єму їжі, яка зазвичай готується, а також від типу блюда. Наприклад, для приготування млинців найбільш зручні сковороди з діаметром від 20 до 22 см Гасити або смажити м'ясо рекомендується у виробах з дном від 29 см Проте дані правила не є строгими, тому кожен вибирає розмір сковороди на власний розсуд.
Найбільш популярний варіант — від 25 до 29 см Також при купівлі варто звернути увагу на наявність в комплекті кришки. Не усі сковороди поставляються разом з нею.