0
м. Одеса, вул. Одарія, 2 +38 (063) 781 02 02 mobileplanet.ua logo Без вихідних з 09:00 до 19:00
Компанії 13 років
445 відгуків
0
0
0

Друзi! Працюємо без вихідних. Дзвоніть за контактними номерами. Раді допомогти Вам підібрати потрібний гаджет.

Як перепрошувати смартфон Samsung

Як перепрошувати смартфон Samsung
Збої і зависання смартфону стали звичною справою? Від таких неприємностей складно застрахуватися, тому краще заздалегідь знать, як налагодити роботу телефону і повернути йому минулу продуктивність.
65003, Украина, Одесская область, Одесса, улица Одария, 2/1
Телефон: +38 (067) 539-57-69

Якщо ви шукаєте інтернет-магазин телефонів у Львові і бажаєте купити дешево телефон зі складу за хорошою ціною від постачальника - рекомендуємо ознайомитися з асортиментом нашого каталогу.

  1. Прошивка Samsung
  2. Для чого потрібно перепрошувати смартфон
  3. Що потрібно для перепрошивки Samsung
  4. Як попросити телефон за допомогою KIES
  5. Як перепрошувати смартфон через Odin
  6. Як перепрошувати смартфон без комп'ютера
  7. Що не можна робити під час перепрошивки
  8. FAQ
    1. Що буде, якщо перепрошувати Samsung?
    2. Як перевести телефон Samsung у режим прошивки?
    3. Як повернути заводську прошивку на Samsung?
    4. Як увійти в режим прошивки?

Збої та зависання смартфона стали звичною справою? Від таких неприємностей складно застрахуватися, тому краще заздалегідь знати, як налагодити роботу телефону та повернути колишню продуктивність. Якщо йдеться про смартфон Samsung на базі Android, то найнадійнішим варіантом стане перепрошивка. Причому виконати її можна самостійно.

Перепрошивка телефону самсунг
Перепрошивка телефону самсунг

При виникненні даних проблем з вашим Смартфоном, ви завжди можете звернутися до фахівців інтернет-магазину mobileplanet.ua за адресою: м. Одеса, вул. Одарія, 2 - Суми. Наші професіонали завжди вам допоможуть і дадуть відповіді на будь-які питання.

Отже, як перепрошувати смартфон Samsung, і які програми використовувати?

1) Прошивка Samsung

Нова прошивка Samsung Galaxy є повноцінним набором програмних розробок PDK від Google. В результаті досвідчені програмісти можуть легко створювати, оновлювати софт для всіх ОС, а також і для Android. Щоб забезпечити якісну та стабільну роботу смартфона, ПЗ потребує регулярного оновлення. Нова прошивка допоможе позбутися накопиченого сміття, лагів та інших затримок у роботі.

Прошивка телефонів Samsung
Прошивка телефонів Samsung

Коли потрібно оновити прошивку, необхідно врахувати особливості конкретної моделі телефону. Адже оновлення прошивки може бути актуальним лише для окремих версій.

2) Для чого потрібно перепрошувати смартфон

Збої у роботі смартфона часто відбуваються з вини самого власника. Причиною може стати встановлення неперевірених програм, неякісні програми або випадкова зміна важливих системних файлів. Кожна така помилка позначається на продуктивності пристрою.

Оперативна перепрошивка смартфонів Samsung
Оперативна перепрошивка смартфонів Samsung

Найчастіше допомогти смартфону може лише перепрошивка. Це зміна програмного забезпечення, встановленого на смартфоні. Вирішуючи прошити телефон, можна позбутися помилок, розширити функціональність пристрою і зробити його зручнішим. У сервісних центрах ця послуга коштує недешево, але можна обійтися без зайвих витрат та самостійно повернути телефон до життя.

3) Що потрібно для перепрошивки Samsung

Запитуючи, як перепрошити смартфон, потрібно повністю зарядити смартфон (або як мінімум на 80%), щоб батарея не сіла в найвідповідальніший момент. Обов'язково потрібно зберегти важливу інформацію на будь-який зручний для вас носій, оскільки при оновленні програмного забезпечення всі старі файли видаляться. Крім того, знадобляться:

  • USB-шнур та ПК або ноутбук;
  • Гарне підключення до Інтернету;
  • Спеціальні утиліти для перепрошивки.

Найчастіше прошивка Samsung Galaxy виконується за допомогою утиліт Odin або KIES. Їх необхідно заздалегідь завантажити на комп'ютер, причому версія операційної системи має бути не нижчою за Windows XP.

4) Як перепрошувати телефон за допомогою KIES

KIES – програма, розроблена Samsung для синхронізації даних телефону та ПК. Також з її допомогою можна встановлювати та оновлювати ОС. Завдяки цьому KIES чудово підходить для прошивки для смартфонів Samsung.

Як користуватися сервісом:

  • Завантажити KIES на ПК;
  • Підключити девайс до комп'ютера через USB і дочекатися завантаження драйверів на смартфон;
  • Запустити KIES та розпочати оновлення натисканням відповідної кнопки.

Відбувається повноцінна установка прошивки на Samsung, під час якої девайс кілька разів перезавантажуватиметься. Від'єднувати USB-шнур можна лише після успішного завершення процесу. Повідомлення про це з'явиться на екрані ПК.

5) Як перепрошувати смартфон через Odin

Дуже зручно прошивати Андроїд за допомогою спеціальної програми Odin. Ця утиліта призначена спеціально для смартфонів Samsung. Як і у випадку з KIES, спочатку потрібно встановити її на комп'ютер і завантажити файл з прошивкою.

Прошивка телефонів Samsung через Odin
Прошивка телефонів Samsung через Odin

Потім потрібно:

  1. Ввести смартфон у режим завантаження. Для цього необхідно затиснути домашню кнопку, вимкнення та зменшення гучності одночасно. Девайс вимкнеться. Потім висвітиться віконце з проханням натиснути кнопку підвищення гучності – зробіть це;
  2. Підключити смартфон до ПК або ноутбука через USB-кабель;
  3. Включити Odin та натиснути «PDA» у вікні;
  4. Висвітиться вікно, в якому потрібно буде ввести шлях до файлу з прошивкою;
  5. Запустити процес натисканням кнопки «Start».

Для перепрошивки потрібно лише кілька хвилин і програма Один, після чого смартфон перезавантажиться і буде готовий до роботи.

6) Як перепрошувати смартфон без комп'ютера

Можна обійтися без сторонніх програм і виконати перепрошивку за допомогою вбудованого меню оновлення системи у смартфоні.

Оновлення програмного забезпечення в налаштуваннях телефону
Оновлення програмного забезпечення в установках телефону

Для цього необхідно:

  • Зайти в меню «Налаштування»;
  • Вибрати пункт «Про пристрій» та знайти розділ «Оновлення ПЗ»;
  • Натиснути кнопку «Оновити» і дочекатися, доки необхідні оновлення завантажаться на смартфон.

Після згоди на встановлення нового ПЗ розпочнеться процес перепрошивки. Він може зайняти від кількох хвилин до години. Протягом цього часу пристрій не можна використовувати, вимикати або перезавантажувати.

7) Що не можна робити під час перепрошивки

При перепрошивці смартфона не можна:

  • Користуватися пристроєм: відповідати на дзвінки, приймати повідомлення або виходити в інтернет;
  • Вимкнути смартфон або комп'ютер.
  • Від'єднувати батарею або USB-шнур.

Будь-яка з цих дій може серйозно нашкодити телефону, а то й зовсім позбавити його працездатності. Тому краще не ризикуйте.

Отже, тепер ви знаєте основні способи перепрошивки смартфона Samsung. З їх допомогою ви можете самостійно повернути до життя улюблений девайс

FAQ

1. Що буде якщо перепрохати Samsung?

За допомогою проведеної перепрошивки вдається розширити функціональні можливості смартфона, оновити Android до новішої версії. В результаті гаджет відрізняється якісною роботою, без будь-яких помилок та збоїв у системі.

2. Як перевести телефон Samsung у режим прошивки?

Щоб перевести смартфон у режим прошивки (Downloading), досить спочатку затиснути та деякий час утримувати кнопку «Bixby» та «Гучність Вниз» + «Харчування». В результаті на екрані можна побачити інформацію про те, що смартфон у режимі «Download» – після цього відпускаємо усі кнопки. Потім, потрібно один раз натиснути кнопку «Гучність Вгору».

3. Як повернути заводську прошивку на Samsung?

Насамперед потрібно зарядити телефон до 100% та встановити відповідні драйвера на комп'ютер чи ноутбук. Після цього потрібно завантажити утиліту Odin і «розпакувати» її на комп'ютері. Телефон потрібно перевести в режим завантаження (Download Mode) і зробити підключення гаджета до ПК за допомогою кабелю USB.

4. Як увійти в режим прошивки?

Необхідно натиснути та утримувати кнопки живлення + зменшення гучності, доки на екрані не відкриється меню. Використовуючи кнопки гучності як основну навігацію, потрібно вибрати пункт Recovery Mode і підтвердити свою дію, натискаючи кнопку живлення. На екрані відразу ж з'являється картинка у вигляді перевернутого значка Андроїд зі знаком оклику на спині.

Залишіть коментар, Ваша думка дуже важлива для нас!

Залишити відгук