Увага! Акція вихідного для від АТ "УКРСИББАНК" спеціально для Вас! Спеціальна розстрочка на весь асортимент!
Мультиваріння, аерогриль і мультипіч — пристрої, які допомагають приготувати самі різні блюда і істотно полегшують побут. Все три схожі і мають приблизно ідентичні принципи роботи. Проте різниця є.
Мультиваріння — цей електричний пристрій, який готує різні блюда в автоматичному режимі. Розумна каструля з додатковими функціями духовки. Мультиваріння уміє варити і гасити, смажити і піч, готувати блюда на пару. Головна відмінність — нагрів їжі здійснюється знизу.
Основні частини, з яких складається мультиваріння :
Подібна конструкція дозволяє зберігати оптимальний баланс температури, тиску і вологості.
Аерогриль — прилад, який готує їжу за допомогою конвекції : циркулюючих повітряних потоків. Якщо мультиваріння можна назвати каструлею, то аерогриль — це розумна піч, в якій їжа прогрівається рівномірно і з усіх боків.
У конструкції аерогрилю є два ключові елементи: скляна чаша на спеціальній підставці і кришка. Усередині кришки знаходиться нагрівальний елемент і вентилятор. Продукти поміщають в скляну чашу, накривають кришкою. І кришка направляє потоки нагрітого повітря в чашу.
Мультипіч — теж пристрій, який готує блюда автоматично. Це також конвекційний прилад, який нагріває їжу за рахунок гарячого повітря, циркулюючого усередині. Виходить щось подібне до модернізованого мультиваріння, до якого додали аерогриль. Блюда рівномірно прогріваються з усіх боків і можуть готуватися без використання олії.
У результаті виходить смачна повітряна випічка, соковиті запечене м'ясо або риба, ароматний картофель-фри і т. д. До речі, в ході готування користувач сам регулює температуру, яка може варіюватися від 60 до 200°C.
Усі три пристрої мають схожі параметри і характеристики. Ось, на що слід дивитися в першу чергу:
Також варто звернути увагу на управління. У більшості пристроїв воно кнопкове. Є інтерфейси з поворотними перемикачами, проте вони зустрічаються найрідше. У просунутих моделей управління сенсорне.
Мультиваріння цього бренду — це відносно бюджетна техніка з великим набором корисних функцій і стильним дизайном.
Ключові особливості різних моделей :
Використовуючи “Мультикухар”, можна використати технологію sous - vide. В цьому випадку їжа обробляється як би під вакуумом: при низькій температурі і без кисню. Такий спосіб дозволяє зберегти природну структуру продуктів і не дає їм втратити вітаміни.
Блюда виходять соковитими і ароматними. При такому методі готування їжу поміщають в особливі герметичні і повітронепроникні пакети.
Багато моделей оснащуються чотирьохрівневою системою захисту.
У них є клапан регулювання тиску, датчик температури, температурний запобіжник і блокування кришки.
Техніка Philips — це поєднання функціональності, практичності і продуманого дизайну.
Можливості і використовувані технології :
Мультипечі і аерогрилі дозволяють готувати смажені блюда, випічку, вироби в паніровці. Технологія Rapid Air дозволяє створити хрустку скориночку без використання олії або з додаванням його невеликої кількості.
Особлива конструкція мультипечей сприяє швидшій циркуляції нагрітого повітря і дозволяє формувати оптимальні температурні режими.
Вбудований таймер дає можливість настроїти час приготування.
При готовності блюда мультипіч або аерогриль відключаться самостійно, а користувач отримає звукове сповіщення. У багатьох печах є регулятор нагріву, в якому можна заздалегідь задати необхідну температуру (до 200 градусів).
У комплекті може йти невелика кулінарна книга з набором цікавих рецептів.
У техніку TEFAL використовується технологія Air pulse, яка теж дозволяє створювати апетитні кулінарні вироби з кірочкою, з малою кількістю олії або зовсім без нього. Технологія більше рівномірно розподіляє потоки повітря.
У мультипечі можна готувати кекси, печиво і тістечка. А при використанні в печі і в аерогрилі програм, жаріння, грилю і приготування у фритюрі, продукти втрачають мінімум поживних елементів, зберігаючи свої корисні властивості.
Таймер регулюється на 30 хвилин. Діапазон робочих температур в мультипечі знаходиться в межах 150-200°C.
Це інструменти, що комбінують функції мультиваріння, аерогрилю, сковороди, духової шафи і аерофритюрниці.
Що можна приготувати:
Під час готування усі компоненти ретельно акуратно промішуються знімною лопаткою. Це значно економить час і особисті ресурси.
У мультипечах використовується технологія SHS — особлива система кругового повітряного нагріву.
Вона дозволяє оптимальніше розподіляти температуру по поверхні чаші. Верхній ТЭН і вентилятор прогрівають місткість згори. Нижній ТЭН — знизу. Це не лише робить блюда смачніше, але і зменшує час їх приготування.
Кришку, лопатку і чашу дозволяється мити в посудомийній машині.
Мультиваріння Moulinex — пристрої середнього і бюджетного цінових сегментів. Мають стандартний набір функцій. Робляться в Китаї. Мультиваріння місткі. Середній об'єм чаш складає 4-5 літрів. Покриття антипригарне. Ніжки не ковзають. Управління електронне. Є таймер з відстроченням до 24 годин.
У більшості моделей — близько 20 автоматичних програм приготування. Багато пристроїв мають режим скороварки. Користувач може приготувати йогурт, каші і супи, будь-яке блюдо на пару, використати функції варіння, гасіння і жаріння.
Передбачена можливість вибирати температуру готування. Є функція підтримки заданої температури впродовж деякого часу.
Бюджетні моделі із стандартним набором функцій. Середнє число програм — 10-15. Є можливість використати скороварку.
Об'єми чаші різні, проте найпопулярніший серед покупців — 5 літрів. Корпус міцний і виконаний з якісних матеріалів. Оснащений ніжками, які не дають пристрою ковзати. Внутрішня поверхня антипригарна.
Для зручності на корпусі передбачений дисплей. Проте управління переважно кнопкове. Найбільш поширені програми: рис і каші, супи і борщ, м'ясо і холодець, гасіння, приготування блюд на пару.
Є режим приготування йогурту. У деяких моделях є функція випічки, проте вона підтримує трохи режимів. Внутрішня кришка і паровий клапан знімаються. Це дозволяє швидше очищати пристрій.
Ще один представник бюджетного сегменту. Мультиваріння мають простий і нехитрий дизайн, а також стандартний набір функцій.
У більшості моделей є тефлонове антипригарне покриття. Корпус оснащений дисплеєм, який показує поточну програму і температуру. Управління кнопкове.
Серед програм є розігрівання блюд, приготування на пару, каші і супи, плов і рис, гасіння і випічка. Пристрої уміють підтримувати задану температуру впродовж деякого часу. Також є таймери автооотключения і відкладеного старту.
На сайті представлена продукція і інших компаній виробників. Як вітчизняних, так і зарубіжних. У їх числі бюджетні марки Saturn, Astor і Delfa. Це надійна і практична техніка з невеликою кількістю функцій. Також до цієї категорії можна віднести компанії Elenberg, Liberty, Holmer і інші бренди.
Як правило, подібна техніка має оптимальне співвідношення ціни і якості. У ній немає зайвих функцій і передбачені виключно базові можливості.
У усіх пристроїв якісні матеріали, антипригарне покриття, зручне управління і знімні елементи. Це робить користування зручним, а приготування — швидким.
Ознайомитися з усіма виробниками і можливостями їх техніки можна на нашому сайті. Зручна навігація по каталогу допоможе швидко зорієнтуватися. Досить вибрати потрібні фільтри в лівій бічній панелі.