Часті питання про Столові ножі
🏆 Які Столові ножі найпопулярніші сьогодні?
Найпопулярніші моделі Столові ножі:
💲 Ціни на Столові ножі. Скільки коштують Столові ножі?
Вартість Столові ножі в роздріб становить від 328 до 6671 грн
💻 Де купити Столові ножі у Львові?
Купити Столові ножі у Львові можна в інтернет-магазині mobileplanet.ua, а також в наших офлайн магазинах Львів, Україна
🔥 Столові ножі які моделі найдоступніші?
Найдоступніші моделі Столові ножі:
Столові ножі — інтернет-магазин у Львові, Україна
Столовий ніж — інструмент для нарізки продуктів і готових блюд. Ножі можуть розрізнятися формою, матеріалами, розмірами і особливостями леза.
Типи ножів
В першу чергу ножі розділяють за призначенням. Вони відрізняються розмірами і формами. У каталозі представлені наступні різновиди:
Їдальні | Столовий прилад для нарізування продуктів і для сервіровки столу. Зазвичай столові ножі мають середню помірну гостроту, а тому призначені переважно для різання вже приготованих продуктів. Також деякими столовими ножами ріжуть олія, хліб, фрукти і овочі. Більшість столових ножів мають кінець, що округляє. Деякі мають зубчасте лезо. |
Десертні | Як правило, використовуються для тістечок, тортів, пирогів. Також можуть використовуватися для нарізки плодів. Має невелику довжину і тонке негостре лезо. |
Для стейка | Ніж для нарізки стейка має гостре лезо і плавну зігнуту форму. Руків'я масивне і найчастіше виготовлена з дерева — це запобігає вислизанню ножа з рук. Це вузькоспеціалізований прилад, який призначений для різання тільки готових стейків. Для роботи з сирим м'ясом такий ніж не підходить. |
Варто мати на увазі, що призначення ножів досить умовно. Тому за бажання той або інший ніж можна використати для будь-яких продуктів.
Як вибрати матеріал
Основні матеріали, з яких виготовляють ножі :
- Нержавіюча сталь. Нержавіюча сталь відноситься до одних з найбільш поширених матеріалів, які використовуються на сучасних кухнях. Це міцний матеріал, який без проблем піддається чищенню і дезинфекції. Ножі стійкі до корозії і добре переносять дію різних кислот, які містяться в молоці, м'ясних продуктах, овочах і фруктах. Крім того, сама сталь екологічна, безпечна і не містить токсичних хімічних речовин, які могли б потрапити в напої і харчові продукти.
- Сталь AISI 420. Це жароміцні ножі, стійкі до корозії. Як правило, матеріал має невисоку ціну і використовується для виробництва недорогих побутових ножів. Сталь м'яка, тому лезо необхідно час від часу підточувати. Це легко зробити в домашніх умовах. Для компенсації м'якості такі ножі часто роблять товще, тому вони можуть бути важчі свої колег. Ключова перевага такої сталі — відсутність іржі.
- Сталь 430 (18/0). Сталь з маркіровкою 18/0 має в складі невелику кількість нікелю (0,75 Тому такі ножі більше схильні до корозії (в порівнянні із сталлю 18/8 або 18/10). Проте це все одно сталь високої якості. Оскільки доля нікелю украй мала, подібні ножі також відносяться до нержавіючих. Також харчова 430 є магнітною.
- Пластик. Пластикові ножі виготовляють з нетоксичних полімерних матеріалів. Як правило, їх застосовують для нарізки вже приготованих продуктів і блюд. Такий ножу зручно узяти з собою, наприклад, на пікнік, в похід або в потяг.
В цілому, металеві ножі із сталі з різною маркіровкою практично не відрізняються за своїми властивостями і характеристиками. Тому в першу чергу варто звертати увагу на лезо, розмір і дизайн.
Ножі від Tramontina
Tramontina — бразильський виробник, який випускає побутову техніку, посуд і столові прилади. Ножі є одним з головних напрямів в діяльності компанії, тому в каталозі представлений широкий вибір самих різних наборів і окремих інструментів.
Більшість ножів Tramontina виготовляються з якісної нержавіючої сталі. Тому вироби мають підвищену міцність, гострі леза, стійкість до кислот і іржі.
Також компанія приділяє багато уваги дизайну і зручності виробів. Минималистичный дизайн і плавні форми дозволяють вписати ножі у будь-який інтер'єр кухні і до будь-яких наборів посуду.