0
м. Одеса, вул. Одарія, 2 +38 (063) 781 02 02 mobileplanet.ua logo Без вихідних з 09:00 до 19:00
Компанії 13 років
445 відгуків
0
0
0

Друзi! Працюємо без вихідних. Дзвоніть за контактними номерами. Раді допомогти Вам підібрати потрібний гаджет.

Лінійка Ipad 2021 року і її особливості

Лінійка Ipad 2021 року і її особливості
Корпорація Apple планомірно і упевнено перекладає усі свої пристрої на нову лінійку процесорів - Apple M1.
65003, Украина, Одесская область, Одесса, улица Одария, 2/1
Телефон: +38 (067) 539-57-69

Якщо ви шукаєте інтернет-магазин Apple iPad у Львові і бажаєте купити дешево Apple iPad зі складу за хорошою ціною від постачальника - рекомендуємо ознайомитися з асортиментом нашого каталогу.

Корпорація Apple планомірно і упевнено перекладає усі свої пристрої на нову лінійку процесорів — Apple M1. Саме цей чіп, в різних модифікаціях, покликаний забезпечити яблучникам успіх з конкурентами — пристроями на базі операційних систем Windows і Android.

До захвату любителів «яблучною» продукції, планшети не стали виключенням. Попри те, що раніше розробники з Купертино вважали за краще використати чіпи, розроблені на основі SoC з ARM – архітектурою, в оновленій версії планшета встановлюється саме Apple M1, що дозволяє планшетам по продуктивності впритул наблизиться до ноутбуків.

Цей хід яблучників може докорінно змінити ринок портативних пристроїв, значно розширивши споживчу базу. Наприклад, збільшена продуктивність планшетів може зробити їх цікавими для використання графічними дизайнерами, що раніше можна було представити хіба що у фантастичному сні.

Отже, що ж є нова серія планшетів від Apple. Давайте придивимося до неї по-ближе.

Apple iPad Pro 12,9” (2021) з чіпом Apple M1

Основних відмінностей від минулих версія iPad всього п'ять:

  • Новий процесор SoC Apple M1, який цього року уперше використаний в портативному пристрої;
  • Новий екран Liquid Retina XDR;
  • Збільшений максимальний об'єм дискового простору до 2 ТБ;
  • Нова фронтальна камера з новою функцією «у центрі уваги»;
  • Підтримка технології Thunderbolt, що відкриває користувачеві можливість підключення ще одного монітора (ймовірно, розраховано на дизайнерів).

У базові характеристики також входить:

  • Роз'єми USB;
  • Дві тильні камери з розширеннями 10 і 12 Мп з можливістю знімати відео у форматі 4К;
  • Сканери Face ID і лидар;
  • Підтримка зовнішньої клавіатури;
  • Wi - Fi версії 802.11. Пропускна спроможність зв'язку — 1 Гбит /с. На жаль 3g і 4g як і раніше встановлюються опционально.

Ціни

Ціни, як завжди — саме хворе питання для прихильників продукції Apple. Але це наш вибір :). Модель планшета у базовій конфігурації обійдеться в переконливі ~$1460, що зовсім не мало. Але проблема планшетів Apple, полягає якраз в тому, що базова конфігурація ну ніяк не підходить. Треба додавати додаткові.

Так, доповнення планшета модулем мобільного зв'язку обійдеться щасливому покупцеві в ~$190. Та і базовий об'єм пам'яті — 128 Гб як те замалий для сучасного планшета. Розширення до 256 Гб обійдеться в ~$125, а версія з максимальними 2 Тб коштуватиме астрономічні $3000.

Раз вже з'явилася можливість додати зовнішню клавіатуру — гріх їй не скористатися.

Дизайн

Дизайн планшета iPad Pro прекрасний. Так само, як і дизайн всього в Apple.

В цілому, зовнішній вигляд планшета практично не змінився в порівнянні з дизайном попередника. Якщо модель 20-го року хоч би відрізнялася в порівнянні з попередником зовнішнім виглядом блоку камер, але планшет цього року практично не відрізняється від торішнього.

Це досить дивно, знаючи любов яблучників до всіляких косметичних змін, які подаються геніальними маркетологами як революційний крок вперед. Ймовірно, цього року Apple вирішила зробити упор не на зміни в дизайні, а побудувати рекламну кампанію на новому процесорі, що природно і правильно. Тим паче, що нові чіпи того коштують.

Екран

Екран — ще одно значна зміна в новинці.

Новий екран Liquid Retina XDR дещо темніший, ніж попередній. Між склом і рідкокристалічною матрицею зовсім немає повітря. Це дозволяє уникнути двоїння відбиваючих об'єктів і зробити коефіцієнт відображення зовсім невеликим — 1,8Такие характеристики роблять зображення максимально чітким.

Такі екрани відмінно працюють в умовах інтенсивного зовнішнього освітлення. Але є і недолік — у разі ушкодження, швидше за все, ремонт власникові планшета не світить — доведеться міняти екран цілком. Про ціну цього задоволення Ви, напевно, здогадуєтеся.

Процесор

Основна новинка планшета, це, звичайно ж, новий процесор. Чіп Apple M1 вже був представлений в комплектації комп'ютерів і ноутбуків і заслужив самі утішні відгуки. Це стосується і продуктивності і температурних режимів.

Раніше в мобільних пристроях завжди використовувалася, практично в якості галузевого стандарту, архітектура ARM. Рішення використати в планшетах чіп М1 стало справжньою несподіванкою.

Як ми вже писали вище, швидше за все мета яблучників — розширити застосування планшетів на більше платоспроможних покупців — професійних дизайнерів і інженерів, для яких важлива можливість використати невеликий портативний пристрій, але що при цьому має продуктивність, що майже не поступається комп'ютеру.

Apple M1 у виконанні для планшета — однокристальний чіп, виготовлений по процесу 5 нм. Процесор має 8 ядер. З них 4 — енергоефективні.

Продуктивність процесора дійсно радує, так само, як і в ноутбуках і комп'ютерах. В порівнянні з минулими моделями iPad вона зросла практично в 1,5 разу, що впритул наблизила планшет до старшого побратима — MacBook.

Акумулятор

Батарея планшета, як і усі сучасні акумулятори пристроїв з емблемою у вигляді надкушеного яблука, радує своєю продуктивністю і часом роботи. При цьому батарея значно менше гріється — максимум до 45 градусів.

Очевидно, високі показники роботу акумулятора досягнуті, у тому числі, завдяки впровадженню нового процесора, який демонструє відмінні показники енергоефективності.

Резюме

Оновлення планшета iPad Pro, поза всяким сумнівом, вийшло дуже гідне. Різко виросла продуктивність пристрою, зробивши його доступним для використання новими споживачами. Тільки утішних відгуків заслуговує новий дисплей і, звичайно ж, новий процесор. Заслуговує, також, на увагу і нова камера.

Недоліки очевидні. В перших;mdash; релиз нового планшета, звичайно ж, хороший, але, проте, не тягне на революцію. Усім вже давно звичні виведення компанією Apple свого роду «половинчастих» пристроїв, коли багато розробок, які могли бути впроваджені вже зараз, оставляются «на потім;raquo;.

У других — це, звичайно ж ціна. Складно собі уявити, що звичайний планшет, нехай навіть дуже навіть непоганий, але ціною в 2 тисячі доларів, буде доступний широкій публіці. Швидше він займе нішу дорогих подарунків.

iPad (9‑го покоління)

Корпорація Apple цього року вже порадувала нас цілим рядом новинок. Більшість з них випущені на основі нового фірмового процесора Apple М1 на технології 5 нм. Не вдалося уникнути оновлення і лінійці яблучних планшетів.

Увага професійної публіки, в першу чергу, була прикована до планшета iPad Pro унаслідок присутності вже згаданого чіпа. Проте, сама бюджетна модель з планшетів — iPad дев'ятого покоління, залишився без заслужену на увагу. Що несправедливо, адже цей планшет швидше за все, займе левову частку продажів, передусім із-за своєї низької, в порівнянні із старшим братом, ціни.

Сучасні планшети Apple можна розділити на чотири категорії: новітні флагманські моделі iPad Pro з ціною від 80-ти тисяч рублів і до безкінечності; дещо простіший iPad Air, який обійдеться, як мінімум в 56 тисяч; iPad mini, ціна якого стартує від тих, що менш лякають 48 тисяч; і, нарешті — герой цього огляду — iPad 9-го покоління, ціна якого починається від цілком демократичних 30-ти тисяч рублів.

Більшість фанатів яблучної техніки, зрозуміло, звернуть свою увагу саме на останню модель. В першу чергу, із-за її доступності. Давайте розглянемо планшет детальніше.

Характеристики

Характеристики iPad 9-го покоління практично нічим не відрізняються від попередника 8-го покоління. Основна відмінність — процесор Apple A13 Bionic, у якого дещо виросла частота, продуктивність і енергоефективність в порівнянні з процесором Apple A12.

Від старших новинок, представлених цього року, планшет, в першу чергу також відрізняється процесором. Якщо в усіх флагманських моделях встановлений новітній процесор Apple M1, то у бюджетному планшеті каліфорнійські розробники залишили вже усім процесор ARM $##$, що приївся;ndash; архітектура.

Отже, повний перелік базових характеристик :

  • Процесор —Apple A13 Bionic має 2 ядра тактовою частотою 2,65 ГГц і 4 енергоефективні ядра;
  • Оперативна пам'ять — 3 Гб;
  • Флэш пам'ять — від 64 до 256 Гб;
  • Екран — IPS з діагоналлю 10,2″;
  • Є присутнім сканер відбитків пальців;
  • Літій – полімерний акумулятор 32,4 Вт/ч.

Дизайн

Так само, як і начинка, дизайн пристрою практично не змінився в порівнянні з 8 поколінням планшета. Габарити — такі ж, зовнішній вигляд — той же.

Корпус виконаний з алюмінію і є цілісним. На кнопці «додому» — фірмовий сканер відбитку пальця. Залишився навіть роз'єм для дротяних гарнітурних пристроїв, що вже виглядає зовсім як анахронізм у наш час повсюдного поширення безпровідних навушників.

Екран

Екран нового iPad 9-го покоління має такий же дозвіл, як і в усіх інших моделях планшета цього року.
Розміри дисплея — такі ж, як у торішньої моделі — 10,2 дюйма.

Сам екран виглядає дещо світліше. Справа в тому що у дисплея описуваного планшета iPad 10.2 між шарами скла і рідкокристалічної матриці існує простір, який заповнюється повітрям.

Це робить зображення менш якісним в умовах активного зовнішнього освітлення із-за гірших показників заломлення. Як порятунок — якісне покриття антивідблиску скла, яке дещо виправляє ситуацію.

Процесор

На відміну від флагманських моделей, на яких вже встановлюється суперсучасний процесор Apple M1 iPad 10.2 оснащений процесором Apple A13 Bionic, таким же, який встановлюється на смартфонах iPhone 11.

Процесор має 6 ядер, з яких 4 — енергоефективні. Частота 2,65 ГГц. Цей процесор, звичайно хороший для свого часу, але однозначно поступається новим процесорам, виконаним за технологією 5 Нм.

Батарея

Традиційно, літій полімерні батарея від Apple демонструють відмінні показники роботи. Акумулятор не гріється, навіть при тривалому перегляді якісного відео, швидко заряджається і добре тримає заряд.

У режимі перегляду відео на стандартній яскравості батарея тримає приблизно 15 годин, що дещо менше, ніж акумулятор флагманського iPad Pro, який в такому режимі здатний пропрацювати майже 18 годин, проте — при діагоналі дисплея більшої майже на 3 дюйми.

Проте, в режимі читання, батарея iPad 10.2 виглядає надійнішою — тривалість роботи — майже 22 години. В порівнянні з тими ж 18 годинами у флагмана.

Висновки

Як і свій попередник 8-го покоління, iPad 1 0 . 2 9 - г о покоління — це відмінний масовий планшет, який добре припаде до душі для масового користування. Планшет значно відстає від флагманських моделей:

  • Нижче якість зображення із-за дисплея минулого покоління;
  • Продуктивність процесора — у півтора рази нижче, ніж у новітнього Apple M1;
  • У планшеті не реалізовані новітні технології, такі, як наприклад, Wi - Fi 6;
  • Камера — якісна, але посередня на тлі флагманських пристроїв не лише від Apple, але і інших виробників.

Звичайно, цей планшет — явно недостатній для дизайнерів і інженерів. Але для цього Apple випускає свої флагманські моделі. А ось для широкого користувача iPad 10.2 — у самий раз. Для тих, хто хоче отримати продукцію легендарного бренду за прийнятні гроші, без претензій на сучасність і технологічність, ми однозначно рекомендуємо планшет до купівлі.

Apple iPad Mini 6

Планшет від Apple в мінімальному виконанні iPad Mini завжди вважався «молодшим братом» у лінійці продукції корпорації. Проте, що побачила світ цього року шоста версія планшета, на подив, отримала сучасний дизайн, а також непоганий, потужний процесор.

Планшети iPad Mini завжди користувалися популярністю у тих, кому потрібний якісний робочий планшет з невеликою діагоналлю дисплея. Проте, обмеженість функціонала стримувала продажі. Флагманські моделі отримували усе більш нові технології, поки мінімальна версія залишалася на правах нелюбимого молодшого сина.

У 2012 році шосте покоління iPad Mini нарешті – те отримало дизайн без рамки і якісний процесор, що вмить підвищило його статус.

Характеристики

Планшет оснащений процесором А15, що вмить підняло продуктивність пристрою на один ряд з останніми моделями iPhone. Встановлена сучасніша і якісніша камера, з'явилася підтримка зв'язку п'ятого покоління.

Основні характеристики планшета :

  • Процесор: A15 Bionic, має 6 ядер з частотою 2,93 ГГц;
  • Відеокарта: Apple А15 GPU;
  • Оперативна пам'ять: 4 Гб;
  • Екран: 8,3 дюйма, 13,7: 9, Частота 60 Гц;
  • Дисковий простір: SSD 64 Гб, доступно 50 Гб;
  • Літій – полімерний акумулятор місткістю 5177 мА/ч;

Дизайн

Шоста версія планшета стала по – сьогоденню бути схожим на флагманські моделі, до цього iPad Mini був немов самостійною моделлю., значно відстаючи від старших братів. Основна відмінність від попередніх версій — наявність безрамочного дизайну дисплея.
Зникла кнопка «Додому». Сканер відбитків перебрався на клавішу включення.

Корпус — традиційно красивий, як і у усіх пристроїв від Apple і виконаний з якісних і міцних матеріалів. Однозначно, дизайн «малюка» приємно здивував. Багато любителів яблучної продукції вже зневірилися дочекатися красивої і якісної мінімальної моделі. І ось;mdash; будь ласка.

Зв'язок

Відрізняється новий планшет від попередників і облаштуваннями зв'язку. Він отримав відносно сучасний Wi - Fi 6, тоді як попередня мінімальна модель iPad мала тільки Wi - Fi п'ятого покоління. Швидкість зв'язку помітно зросла.
В якості опції став доступний мобільний зв'язок п'ятого покоління 5g.

Якість сигналу і передачі даних — на стабільно високому рівні. Точність роботи GPS — відмінна. Під час тестів, які ми проходили вона досягала декількох метрів. Цього разу «яблучники» дійсно вирішили не економити на iPad Mini.

Екран

Ще однією новинкою для iPad Mini 6 став екран Liquid Retina. Показники яскравості в 500 кд/м2, які вказані в технічних характеристиці не були підтверджені досвідченим шляхом. На практиці вони дещо нижчі — 440 кд/м2. Проте при цьому загальна якість дисплея значно покращала.

Процесор

Планшет оснащений досить сучасним і продуктивним процесором Apple A15, який встановлений у флагманських моделях iPhone.Проте у варіанті, встановлюваною на iPad Mini 6 частота процесора дещо понижена — до 1,9 ГГц в порівнянні з 3,2 у останніх моделей смартфонів.

Відповідно, падіння продуктивності в порівнянні з дорожчими моделями — на особу.

Проте iPad Mini 6 відмінно виглядає на тлі більшості прямих конкурентів — невеликих планшетів на основі операційної системи Android.

Батарея

Батарея iPad Mini 6 стала дещо більше місткою, проте, трохи. Згідно з офіційними характеристиками, місткість батареї дозволить працювати у браузері близько 10 годин. При цьому наш тест навіть перевищив цей показник, правда — використовуючи інтернет від Wi - Fi, планшет зміг протриматися майже 14 годин, що однозначно дуже непогано.

Повна зарядка проходить приблизно за 1,5 години. На жаль, немає безпровідній зарядці. Але, як мовиться не все котові масниця.

Резюме

Яблучники вчинили справжній прорив в секторі мінімальних планшетів. iPad Mini 6 став красивим, продуктивним і швидше за все, претендуватиме на лідерство у своєму сегменті, незважаючи на значне подорожчання.

Проте — красивий дизайн, якісний і продуктивний процесор, а також — відома магія торгової марки у вигляді надкушеного яблука, поза сумнівом зроблять свою справу — ми вважаємо, що планшет чекає успіх і рекомендуємо його до купівлі.

Залишіть коментар, Ваша думка дуже важлива для нас!

Залишити відгук