0
м. Одеса, вул. Одарія, 2 +38 (063) 781 02 02 mobileplanet.ua logo Без вихідних з 09:00 до 19:00
Компанії 13 років
445 відгуків
0
0
0

Друзi! Працюємо без вихідних. Дзвоніть за контактними номерами. Раді допомогти Вам підібрати потрібний гаджет.

Як вибрати кондиціонер: коротка інструкція

Як вибрати кондиціонер: коротка інструкція
Літо - це коханий багатьма сезон, який асоціюється з відпочинком, пляжем, прогулянками до ранку і, звичайно, жарою. Останні роки в Україні в цей період температура піднімається до рекордних значень і частенько досягає 40-45 градусів в тіні.
65003, Украина, Одесская область, Одесса, улица Одария, 2/1
Телефон: +38 (067) 539-57-69

Якщо ви шукаєте інтернет-магазин Кондиціонери у Львові і бажаєте купити дешево Кондиціонери зі складу за хорошою ціною від постачальника - рекомендуємо ознайомитися з асортиментом нашого каталогу.

Літо – це коханий багатьма сезон, який асоціюється з відпочинком, пляжем, прогулянками до ранку і, звичайно, жарою. Останні роки в Україні в цей період температура піднімається до рекордних значень і частенько досягає 40-45 градусів в тіні. У таку жару в приміщенні просто не обійтися без кондиціонера. Тому в цій статті ми допоможемо вам вибрати відповідну по функціях і ціні модель, яка прослужить не один рік.

Типи кондиціонерів

Перш ніж переходити до технічних характеристик кондиціонерів, необхідно зрозуміти, який саме пристрій вам треба. Існує безліч моделей, відповідних для того або іншого приміщення і з певним набором функцій. Тому покупець перед вибором повинен визначитися з типом цієї кліматичної техніки.

За призначенням кондиціонери діляться на три види:

  • Побутові.
  • Напівпромислові.
  • Промислові.

Побутова серія кондиціонерів є найпоширенішою. Саме такі пристрої можна зустріти в квартирах, приватних будинках, готельних номерах. До них відносяться моделі з потужністю до 8 кВт, призначені для приміщень площею до 100 м2. Тому, якщо ви хочете охолодити невелику кімнату, то цей тип кліматичної техніки буде самим відповідним.

До потужніших пристроїв відноситься напівпромисловий тип кондиціонерів. Вони використовуються для великих квартир, офісів, магазинів, котеджів. Потужність таких пристроїв складає понад 8 кВт (в середньому 10-15 кВт) і її вистачає, щоб охолодити приміщення площею 100-300 м2.

І, нарешті, до найпотужніших кондиціонерів відносять промислові. Це дуже габаритні пристрої, які встановлюються в торгових залах, спортивних комплексах, на виробничих ділянках, в житлових і адміністративних будівлях площею більше 300 м2. Потужність такої техніки складає понад 20 кВт.

Потужність кондиціонера

Потужність охолодження кондиціонера є одним з найважливіших його параметрів, від якого залежить ефективність роботи пристрою. Якщо неправильно підібрати модель за цією характеристикою, то ви ризикуєте даремно витратити гроші.

Якщо потужності кондиціонера бракує для приміщення, в якому він встановлений, то пристрій працюватиме на знос при максимальному навантаженні і у результаті все одно не впорається з теплим повітрям. В результаті він швидко вийде з ладу, а бажана прохолода не буде досягнута.

Занадто потужний кондиціонер дуже різко охолоджуватиме кімнату, що може викликати дискомфорт для мешканців, а контраст температур завдасть шкоди здоров'ю. Та і додаткові кіловати в комунальній платежке відіб'ються на вашому бюджеті.

Щоб не переплачувати і підібрати оптимальний варіант для свого житла, офісу або іншого приміщення, слід враховувати основні критерії розрахунку потужності кондиціонера :

  • Площа приміщення.
  • Висота стель.
  • Кількість освітлювальних і інших електричних приладів.
  • Кількість чоловік, що мешкають.
  • Розташування приміщення відносно сторін світу.

Визначити відповідну потужність кондиціонера ви можете самостійно, скориставшись калькулятором розрахунку, забивши відповідну фразу в пошуковому рядку. Також вам допоможуть підібрати потрібну модель наші кваліфіковані консультанти по телефону або в режимі онлайн на сайті MobilePlanet.

BTU/H – що таке і на що впливає?

Детально з характеристиками кондиціонера можна ознайомитися в технічній документації. Там же вказується основний параметр пристрою – BTU/H. Він характеризує холодопроизводительность конкретної моделі і може бути вказаний навіть в назві. Ця абревіатура розшифровується, як British Thermal Unit – британська термічна одиниця. Вона означає одиницю виміру теплової енергії.

Знаючи основні параметри приміщення, а саме: площу і висоту стель, значення BTU/H, можна дуже швидко підібрати потрібну модель кондиціонера. Наприклад, якщо в технічній документації вказано значення BTU/H, рівне 5000 (частіше виробники скорочують цю цифру в назві до 5 або 05), то такий пристрій призначений для площі 10-14 м2 з висотою стель до 3 м.

Розшифровка найпоширеніших моделей кондиціонерів відносно значення BTU/H :

  • BTU 7000 : площа приміщення 16-18 м2 при висоті стель до 3 м або 10 м2 при стелях 4 м.
  • BTU 9000 : площа приміщення 20-22 м2 при висоті стель до 3 м або 14-18 м2 при стелях 4 м.
  • BTU 12000 :для приміщень площею 26-30 м2 при висоті стель до 3 м або 20-22 м2 при стелях 4 м.

Види кондиціонерів за способом установки

Кондиціонери класифікуються не лише за технічними характеристиками, але і за способом установки. Це також дуже важливий критерій вибору і залежить від особливостей приміщення, в якому він буде встановлений. Монтаж пристрою пов'язаний з підключенням додаткових комунікацій. Тому розташування основного блоку відіграє важливу роль.

За способом установки розрізняють такі види кондиціонерів :

  • Настінний.
  • Канальний.
  • Касетний.
  • Підлоговий.

Найпопулярнішим типом кондиціонерів, які регулярно можна зустріти в житлах, офісах, магазинах, є настінний. Найчастіше він представлений класичною сплит-системой, що складається з двох блоків : внутрішнього і зовнішнього. Внутрішній блок встановлюється в приміщенні у будь-якому зручному місці під стелею.

Самий шумний і габаритний зовнішній блок монтується на стіну з боку вулиці. Між собою ці пристрої з'єднуються мідними трубками для проходження фреону. Бажано, щоб довжина комунікацій не перевищувала 5-7 метрів. Тому внутрішній блок найчастіше встановлюють поряд з вікном для простішого підключення.

Для охолодження різних кімнат в квартирі або офісі декілька внутрішніх блоків кондиціонерів можуть бути підключені до одного зовнішнього. Таку кліматичну техніку називають мультисплит-системой. У цьому варіанті економляться гроші за рахунок відсутності додаткових зовнішніх блоків, а також не псується фасад будівлі за рахунок зайвого устаткування.

Канальний кондиціонер є досить потужним пристроєм (12-25 кВт), який встановлюється під підвісною стелею. Його основний блок повністю прихований за обшивкою, а розподіл охолодженого повітря робиться по спеціальних повітропроводах. Завдяки цьому за допомогою одного кондиціонера можна охолоджувати декілька кімнат в офісі або квартирі.

Касетний кондиціонер також монтується в підвісну стелю. Тільки на відміну від канального, у нього охолоджене повітря нагнітається з самого блоку, який має розмір стандартною стельовою плитка 600х600 мм (чи 1200х600 у потужніших моделей). Таким чином, пристрій не виділяється і гармонійно вписується з будь-яким обробним матеріалом.

Варто відмітити, що установку касетного або канального кондиціонера треба передбачити заздалегідь, на стадії будівництва або капітального ремонту будівлі. Зробити монтаж у вже готовому приміщенні без руйнувань не вийде.

Підлоговий тип кондиціонерів застосовується у тому випадку, коли конструктивно немає можливості встановити сплит-систему, канальний або касетний варіант. Такі пристрої складаються з одного габаритного блоку, який може бути поставлений у будь-яку частину приміщення.

Додаткові функції

Окрім основних можливостей кондиціонера у вигляді охолодження або нагріву (якщо така опція підтримується), існують безліч інших корисних функцій, на які ми рекомендуємо звернути увагу :

  • Провітрювання.
  • Іонізація.
  • Осушення.
  • Очищення.
  • Надтихий режим (до 20 дБ).
  • Зволоження.

З їх допомогою ви можете натисненням однієї кнопки на дистанційному пульті перейти на безшумний режим роботи, видалити вологу з приміщення або, навпаки, зволожити повітря, активувати опцію очищення і багато що інше. До вибору функціонала треба підходити відповідально, адже потім в куплений кондиціонер ви не зможете встановити додаткові можливості.

Крім того, кондиціонери можуть бути класичного або инверторного типу. Останній варіант є сучаснішим рішенням. Він відрізняється від звичайних пристроїв тим, що має змінну потужність охолодження або нагріву повітря. Вона регулюється зміною швидкості обертання приводу компресора в зовнішньому блоці кондиціонера.

Якщо в звичайних кондиціонерах температура регулюється включенням і виключенням компресора, то инверторный тип знижує або підвищує потужність, коли це необхідно. Завдяки цьому відбувається плавніша підтримка заданої температури, економиться до 30лектроэнергии і подовжується термін служби устаткування за рахунок відсутності циклів частого включення/відключення.

Висновок

Сподіваємося, ця стаття допоможе вам самостійно підібрати кондиціонер потрібної моделі і врятуватися від жари спекотливого літа. По професійну допомогу і додаткову консультацію звертайтеся до наших фахівців по телефону або в режимі онлайн.

Купити модель кондиціонера, що цікавить вас, ви можете прямо зараз в нашому інтернет-магазині. У каталозі MobilePlanet ви знайдете величезний асортимент кліматичної техніки усіх відомих виробників :

  • Samsung.
  • Mitsubishi Electric.
  • Hisense.
  • Hitachi.
  • Midea.
  • Whirlpool.
  • Zanussi і багатьох інших.

На усі товари нашого інтернет-магазину ми надаємо офіційну гарантію від виготівників. Доставка здійснюється по Одесі, а також в Київ, Дніпро, Харків, Львів, Миколаїв і інші міста України!

Залишіть коментар, Ваша думка дуже важлива для нас!

Залишити відгук