0
м. Одеса, вул. Одарія, 2 +38 (063) 781 02 02 mobileplanet.ua logo Без вихідних з 09:00 до 19:00
Компанії 13 років
445 відгуків
0
0
0

Друзi! Працюємо без вихідних. Дзвоніть за контактними номерами. Раді допомогти Вам підібрати потрібний гаджет.

Як дізнатися, що ваш смартфон зламаний?

Як дізнатися, що ваш смартфон зламаний?
Смартфон вже давно став невід'ємним помічником в житті кожної людини. Без цього девайса важко представити існування сучасного суспільства. Він забезпечує мобільний зв'язок по всьому світу, з його допомогою можна виконувати фінансові операції
65003, Украина, Одесская область, Одесса, улица Одария, 2/1
Телефон: +38 (067) 539-57-69

Якщо ви шукаєте інтернет-магазин телефонів у Львові і бажаєте купити дешево телефон зі складу за хорошою ціною від постачальника - рекомендуємо ознайомитися з асортиментом нашого каталогу.

Смартфон вже давно став невід'ємним помічником в житті кожної людини. Без цього девайса важко представити існування сучасного суспільства.

Він забезпечує мобільний зв'язок по всьому світу, з його допомогою можна виконувати фінансові операції, зберігати важливу інформацію і працювати з множиною додатків. Але з розвитком технічного прогресу удосконалилися можливості шахраїв.

Для таких людей не складе труднощів зробити видалений злом смартфону. Це можуть робити для розваг, щоб отримати доступ до особистих фотографій, листування, телефонних розмов.

Деякі зловмисники використовують таку інформацію для подальшого шантажу з метою здирства грошових коштів. Професіональніші шахраї через спеціальні застосування можуть зняти гроші з банківського або мобільного рахунку.

Способи визначення злому смартфону

Багато користувачів ставлять питання: чи можна зламати смартфон без наявності на руках девайса? Саме так і поступають більшість зловмисників. Найчастіше для цього використовують безпровідною інтернет з вільним доступом. Роблячи різні операції в такій мережі з точкою доступу у шахраїв, ви залишаєте усі персональні дані, використані у цей момент.

У особливій зоні ризику знаходяться власники смартфонів, у яких налагоджений автоматичний вхід в соціальні мережі і додатки, без запиту пароля. Тому якщо на своїх аккаунтах ви помітили підозрілу активність і дії, яких ви не виконували, то швидше за все, що ваш смартфон був зламаний.

Окрім цього існує декілька явних ознак злому iPhone або смартфону на базі ОС Андроид:

  • додатки мимоволі відкриваються і закриваються;
  • помітно збільшився трафік інтернету;
  • ваші фото і особисті дані стали з'являтися на сторонніх ресурсах без вашого відома;
  • став різко падати заряд акумулятора;
  • у історії відвідувань браузеру з'явилося декілька незнайомих сайтів;
  • служби визначення геолокации, Wi - Fi, Bluetooth, активуються самостійно.

Розглянемо детальніше, як дізнатися, чи зламаний ваш смартфон. Для цього треба періодично переглядати історію відвідування браузеру, а також активність на поштових скриньках і в соціальних мережах.

Якщо ви побачите, що на аккаунт заходили з декількох абсолютно незнайомих пристроїв, те можете бути упевнені, що стали жертвою зловмисників. Для цього треба терміново змінити скрізь паролі і зберегти усю необхідну інформацію на зовнішньому носії.

Способи захисту від злому смартфону на андроид або iPhone

Установка графічного ключа чи використання сенсора відбитку пальців не гарантує повний захист вашого девайса. Досвідченим шахраям не складе труднощів зламати пароль на смартфоні.

Щоб забезпечити безпеку вашого пристрою, необхідно уважно стежити за усіма діями, що здійснюються на нім. Передусім треба використати тільки офіційні застосування і постійно встановлювати оновлення ОС.

Не слід використати автоматичний вхід в соціальні мережі і інші аккаунти. Постійне введення пароля займе трохи часу, при цьому істотно підвищить безпеку ваших даних.

Також треба деактивувати функцію мимовільного підключення до безпровідного інтернету. Зловмисники можуть назвати свою мережу ідентично з будь-якою публічною і дуже легко підключитися до вашого пристрою.

Основні способи захисту смартфонів від злому:

  • скачування і установка додатків з офіційних джерел;
  • створення складних паролів для аккаунтів, при цьому різних між собою;
  • необхідно постійно виходити з профілю;
  • регулярно міняти паролі;
  • відключити для додатків функцію геолокации і автоматичного підключення до Wi - Fi;
  • постійно оновлювати програмне забезпечення;
  • встановити ефективний антивірус.

Наслідування простих правил допоможе захистити ваш мобільний пристрій від потенційного злому і збереже ваші особисті дані і інформацію у безпеці.

Залишіть коментар, Ваша думка дуже важлива для нас!

Залишити відгук