0
м. Одеса, вул. Одарія, 2 +38 (063) 781 02 02 mobileplanet.ua logo Без вихідних з 09:00 до 19:00
Компанії 13 років
445 відгуків
0
0
0

Друзi! Працюємо без вихідних. Дзвоніть за контактними номерами. Раді допомогти Вам підібрати потрібний гаджет.

Порівняння Apple iPhone X і Samsung Galaxy S9

Порівняння Apple iPhone X і Samsung Galaxy S9
Незважаючи на величезний вибір смартфонів на сучасному ринку електроніки, беззастережно можна виділити двох флагманів, які заслужено займають лідируючі позиції у світових рейтингах і списках продажів.
65003, Украина, Одесская область, Одесса, улица Одария, 2/1
Телефон: +38 (067) 539-57-69

Якщо ви шукаєте інтернет-магазин телефонів у Львові і бажаєте купити дешево телефон зі складу за хорошою ціною від постачальника - рекомендуємо ознайомитися з асортиментом нашого каталогу.

Незважаючи на величезний вибір смартфонів на сучасному ринку електроніки, беззастережно можна виділити двох флагманів, які заслужено займають лідируючі позиції у світових рейтингах і списках продажів. Одним з них став продукт компанії Apple – iPhone X, який склав конкуренцію не менш популярному смартфону від Samsung – Galaxy S9 Plus.

Однозначно вибрати серед них кращий девайс не вийде: кожен має свої відмітні особливості і переваги. Порівняємо детально основні параметри цих моделей, щоб кожен користувач визначив для себе прийнятніший варіант.

Дизайн смартфонів

Це не найважливіший параметр при виборі смартфону, проте облаштування преміум-класу просто зобов'язані виглядати відповідно до свого статусу. Обоє девайса в цьому досягли успіху в рівній мірі. Samsung Galaxy S9 продовжує лінійку безрамочных смартфонів.

На відміну від попередніх моделей екран займає ще більшу площу передньої панелі, захоплюючи бічні грані. При цьому iPhone X має також мінімальні відступи по периметру дисплея, не рахуючи верхнього «острівця» з фронтальною камерою і безліччю датчиків. Деякі користувачі можуть визнати це незручним і віднести до недоліків айфону.

Корпус двох флагманів виконаний з міцного скла з олеофобним покриттям і металевими вставками. Тримати такі пристрої в руці приємно, а палець по дисплею ковзає плавніше. Незважаючи на крихкий і витончений зовнішній вигляд обидва смартфони відповідають високим стандартам захисту.

Galaxy S9 відноситься до класу IP 68 і може знаходитися під водою на глибині до 1,5 метрів без шкоди для роботи пристрою. iPhone X відповідає вимогам стандарту захисту IP 67 і може працювати в течію полу години на глибині до 1 метра.

Десятий айфон можна купити в двох кольорах корпусу :

  • Silver;
  • Space Gray.

В цьому відношенні виробники Samsung Galaxy S9 були лояльніші до покупців, випустивши більше варіантів:

  • золотий;
  • фіолетовий;
  • синій;
  • чорний;
  • сірий;
  • блакитний.

Продуктивність Apple iPhone X і Samsung Galaxy S9

Для порівняння цієї характеристики скористаємося параметрами старшої моделі Samsung – Galaxy S9 Plus. Апаратна частина пристрою представлена ультрасучасним процесором Exynos 9810 (аналог Qualcomm Snapdragon 845)який працює на восьми ядрах (4 з тактовою частотою 2,9 ГГц для виконання складних завдань і 4 по 1,9 ГГц для енергоефективного режиму) і має вбудований графічний прискорювач GPU Mali - G71 MP22. Таке устаткування, доповнене модулем оперативної пам'яті в 6 ГБ, здатне впоратися із завданнями будь-якої складності.

«Серцем» нового iPhone X став 64-бітовий чіп A11 Bionic із співпроцесором руху і інтегрованим графічним прискорювачем. ОЗУ айфону представлена скромнішим модулем в 3 Гб. Але, проте, по багатьох тестах продуктивності продукт від Apple показав кращі результати, ніж його конкурент. По факту обидва смартфони відмінно справляються з найскладнішими завданнями, працюючи на високих навантаженнях швидко і без перегрівання.

Тривалість автономної роботи

За номінальними показниками місткість акумулятора Galaxy S9 Plus вища, ніж у iPhone X і складає 3500 мАч проти 2716 мАч. Проте не завжди перевага в цифрах грає визначальну роль. Час автономної роботи двох пристроїв приблизно однаковий і складає близько 10 годин безперервного активного користування. Все залежить від налагодженої яскравості екрану і вимогливості додатків.

Samsung Galaxy S9 і десятий айфон від Apple підтримують функцію безпровідної, а також швидкої зарядки. Для двох девайсов в комплекті йдуть стандартні елементи живлення, тому більше функціональне устаткування треба придбавати окремо.

Практичність експлуатації смартфонів

Обидва флагмани мають досить простий і зрозумілий призначений для користувача інтерфейс. Розробники у своїх продуктах реалізували ідеї мінімалізму і функціональності. Для зручності використання смартфонів, кожна модель має свого віртуального помічника, керованого штучним інтелектом. При цьому багато експертів зробили укладення, що асистент від Apple Siri працює бездоганно, практично не здійснюючи помилок навіть при некоректній постановці питання.

Помошник Galaxy S9 Bixby постійно прогресує, але менш функціональний, чим його прямий конкурент. До того ж штучний інтелект від Samsung не сприймає російську мову, що важливо для вітчизняних покупців. Ще однією істотною відмінністю у функціоналі стала поява у айфону Анимоджи — анімованій мультяшній копії обличчя користувача, створеною системою розпізнавання TrueDepth. Розробники корейської компанії відповіли схожою, але менш популярною опцією Selphimoji.

Система розпізнавання Face ID в Apple iPhone X являється єдиним способом для розблокування пристрою. За допомогою фронтальної камери і декількох датчиків система створює тривимірну проекцію обличчя користувача, тоді як Galaxy S9 реагує лише на сітківку ока. Крім того, розблокування флагмана від Samsung можна виконати і дактилоскопічним датчиком, від якого американські розробники відмовилися в новій моделі.

За відтворення звуку в смартфонах відповідає пара стереодинамиков. При цьому в Galaxy S9 слід виділити збільшений, порівняно з попередніми моделями, рівень гучності. При використанні гарнітури деякі незручності можуть виникнути у шанувальників продукції Apple. У новому iPhone X встановлений роз'єм Lightining, який не підтримує стандартні навушники. Для їх підключення знадобиться спеціальний перехідник.

Дисплей

Apple iPhone X і Samsung Galaxy S9 Plus оснащені дисплеями нового покоління : Super Retina і Super Amoled, відповідно. Це сучасні матриці виготовлені за технологією OLED. Тому обидва пристрої забезпечують відмінні показники в перенесенні кольорів і чіткості зображення. Ці екрани мають максимально широкі кути огляду і чутливе налаштування яскравості, залежно від рівня навколишньої освітленості.

Смартфони мають однакові діагоналі дисплеїв розміром 5,8 дюймів. При цьому дозвіл Galaxy S9 Plus складає 2960х1440 пікселів, а iPhone X — 2436х1125 пікселів. Із-за високої деталізації матриць різницю помітити практично неможливо. Дисплеї двох пристроїв мають нестандартні співвідношення сторін :

  • 18,5: 9 у Samsung Galaxy S9 Plus;
  • 19,5: 9 у Apple iPhone X.

Таке нововведення може викликати деякі незручності при запуску додатків, неадаптованих під новий стандарт.

Камера

Це ще один найважливіший критерій в порівнянні двох флагманів. Якщо говорити про основну камеру, то відразу треба відмітити подвійний модуль iPhone X, представлений ширококутним і телеоб'єктивом, по 12 МП кожен. Таке поєднання дозволяє робити знімки найкращої якості. Також варто виділити оптичну стабілізацію об'єктивів і можливість двократного наближення кадру без втрати чіткості. Ширококутний модуль основної камери айфону має діафрагму f/1.8, а телеоб'єктив — f/2.4. Це дає повну свободу при зйомці з різним рівнем освітленості.

 

Смартфон Galaxy S9 Plus, як і новий айфон, підтримують зйомку відео в 4К дозволі з частотою 60 кад-ров/сек. При цьому у форматі Full HD південнокорейський флагман здатний знімати з рекордним показником в 960 кадрів/сік, в той час, як межа для iPhone X — 240 кадрів/сек.

Порівнюючи фронтальні камери пристроїв, варто відразу відмітити переваги продукту від Apple:

  • створення унікальних селфи за допомогою системи датчиків TrueDepth;
  • створення автопортретів з різними варіантами розмиття заднього фону;
  • можливість використання функції спрямованого студійного освітлення;
  • підкреслення контура обличчя і інше.

Фронтальна камера Samsung Galaxy S9 має досить широкий функціонал, проте в цілому поступається більше просунутому конкурентові.

Який же смартфон вибрати

Вибираючи між двома флагманами iPhone X і Galaxy S9 Plus, треба врахувати їх вартість. У інтернет-магазині MobilePlanet айфон в середньому стоїть дорожче за смартфон від Samsung на 100$-150$, залежно від об'єму вбудованої пам'яті. При цьому iPhone X не підтримує слоти зовнішньої пам'яті, що робить купівлю Galaxy S9 з можливістю подальшого розширення об'єму сховища вигіднішою.

Чи варто чекати переоцінки цих смартфонів і зниження їх вартості в подальші роки? Відповісти на це питання з певною конкретикою досить складно. Ймовірно, чекати деякого зниження в ціні iPhone X і Galaxy S9 Plus з часом коштує. Все залежить від рівня їх продажів і технічного прогресу в наступних новинках від Samsung і Apple.

Основні достоїнства Samsung Galaxy S9 Plus:

  • більш високе розділення дисплея;
  • сучасна камера з об'єктивом, що змінює діафрагму;
  • безрамочный дисплей;
  • нижча вартість;
  • більш високий клас пыле- і влагозащищенности;
  • можливість розблокування сканером відбитку пальців.

Переваги iPhone X:

  • подвійний модуль основної камери з ширококутним і телеоб'єктивом;
  • розблокування смартфону за унікальною технологією ідентифікації особи;
  • швидший і продуктивніший процесор;
  • більше функціональна фронтальна камера;
  • ефективний інтелектуальний помічник.

Незважаючи на схожість багатьох функцій у двох флагманів, відмінностей між ними все ж набагато більше. Тому відповідь на питання «який смартфон кращий?» у кожного користувача може бути своїм. Щоб отримати додаткову інформацію про продукцію Apple або Samsung — дзвоніть нашому менеджерові по телефону або поставте питання онлайн.

Залишіть коментар, Ваша думка дуже важлива для нас!

Залишити відгук