0
м. Одеса, вул. Одарія, 2 +38 (063) 781 02 02 mobileplanet.ua logo Без вихідних з 09:00 до 19:00
Компанії 13 років
445 відгуків
0
0
0

Друзi! Працюємо без вихідних. Дзвоніть за контактними номерами. Раді допомогти Вам підібрати потрібний гаджет.

Як використати ноутбук в якості навігатора

Як використати ноутбук в якості навігатора
Навігатор - сучасне програмне забезпечення, що дозволяє в режимі реального часу визначити своє місце розташування і відобразити результат на дисплеї пристрою, на якому воно встановлене.
65003, Украина, Одесская область, Одесса, улица Одария, 2/1
Телефон: +38 (067) 539-57-69

Якщо ви шукаєте інтернет-магазин ноутбуків у Львові і бажаєте купити дешево ноутбук зі складу за хорошою ціною від постачальника - рекомендуємо ознайомитися з асортиментом нашого каталогу.

Навігатор – сучасне програмне забезпечення, що дозволяє в режимі реального часу визначити своє місце розташування і відобразити результат на дисплеї пристрою, на якому воно встановлене. Ця функція дуже корисна для орієнтування в незнайомій місцевості і планування маршруту до заданої точки. Особливо затребуваний навігатор серед водіїв автомобілів, оскільки він здатний заздалегідь попередити про пробки, заторах на дорозі і, відповідно до них, скоректувати шлях.

Які існують навігатори

Спочатку навігатори з'явилися, як автономні девайсы, що виконують лише функцію визначення місця розташування і планування маршруту. Вони мають компактні розміри і легко встановлюються у будь-якому автомобілі за допомогою підставки. Недоліком таких пристроїв є неможливість зміни або налаштування програмного забезпечення користувачем. Т.е. навігатор працював тільки з єдиною програмою, встановленою при його виготовленні.

При цьому вартість такого пристрою досить висока, враховуючи, що воно виконує єдину функцію. Але з розвитком технологій і появою сучасних смартфонів необхідність в автономних навігаторах пропала. Мобільні девайсы на базі Android мають модуль GPS і підтримують роботу усіх доступних навігаційних застосувань. Але мало хто знає, що також можна використати ноутбук як навігатора.

Зробити це досить просто і виконати налаштування зможе навіть недосвідчений користувач. Використання портативного ПК як навігатора є вигідним з економічної точки зору. Вам не треба купувати окремий девайс, а досить встановити необхідні програми і почати користуватися новими можливостями свого пристрою.

Тим більше існує ряд ноутбуків зі вбудованим GPS модулем:

  • серія Lenovo YOGA Book;
  • ряд ноутбуків ZBook від компанії Hewlett Packard;
  • Dell Latitude 12 Rugged Extreme;
  • Panasonic серії CF.

Що треба знати, щоб використати ноутбук як навігатора

Але далеко не усі ноутбуки мають інтегрований GPS модуль. Тому, щоб підключити портативний комп'ютер до системи супутників знадобиться зовнішній адаптер. Існує безліч таких пристроїв, які відрізняються між собою по виконанню і підключенню. Найбільш зручними є безпровідні приймачі GPS, які підключаються до ноутбука через USB вихід або за допомогою Bluetooth.

Підключений адаптер відразу ж починає пошук «видимих» супутників. Увесь цей процес займає до 30 секунд. Для відображення карти місцевості і свого місця розташування в режимі онлайн, треба запустити встановлену програму-навігатора для ноутбука і активувати функцію Bluetooth (якщо це необхідно). Синхронізувавшись з премником GPS, портативний ПК з високою точністю виведе усю необхідну інформацію на екран.

У мережі можна викачати декілька навігаторів на ноутбук:

  • ГИС Руса;
  • Garmin MobilePC
  • OziExplorer
  • CityGuide і інші.

Більшість з них є безкоштовними навігаторами для ноутбуків. Проте багато електронних карт доведеться окремо купувати за гроші.

Переваги використання навігатора через ноутбук:

  • великий дисплей і чітке зображення картинки;
  • можливість установки будь-якого програмного забезпечення;
  • не треба купувати окремого навігатора;
  • компактні розміри GPS приймача;

Мабуть, єдиним і істотним недоліком використання ноутбука в якості навігатора є проблема його надійної фіксації в салоні автомобіля. У таких випадках краще всього брати з собою в дорогу напарника, який триматиме портативний ПК і одночасно підказувати дорогу.

Залишіть коментар, Ваша думка дуже важлива для нас!

Залишити відгук