0
м. Одеса, вул. Одарія, 2 +38 (063) 781 02 02 mobileplanet.ua logo Без вихідних з 09:00 до 19:00
Компанії 13 років
445 відгуків
0
0
0

Друзi! Працюємо без вихідних. Дзвоніть за контактними номерами. Раді допомогти Вам підібрати потрібний гаджет.

Що таке Refubrished техніка Apple чи інших брендів?

Що таке Refubrished техніка Apple чи інших брендів?
Придбаваючи електроніку в зарубіжних інтернет-магазинах, можна зіткнутися з товарами, що мають статус Refurbished, або відновлених. Приміром, на сайті компанії Apple цілий розділ відведений такій техніці.
65003, Украина, Одесская область, Одесса, улица Одария, 2/1
Телефон: +38 (067) 539-57-69

Якщо ви шукаєте інтернет-магазин Техніка Apple у Львові і бажаєте купити дешево Техніка Apple зі складу за хорошою ціною від постачальника - рекомендуємо ознайомитися з асортиментом нашого каталогу.

Придбаваючи електроніку в зарубіжних інтернет-магазинах, можна зіткнутися з товарами, що мають статус Refurbished, або відновлених. Приміром, на сайті компанії Apple цілий розділ відведений такій техніці. Які товари належать до цієї категорії, і чи є сенс їх купувати?

Яку техніку називають refurbished?

Термін refurbished (рефурбишед), не усім зрозумілий, тому що в російській мові він не використовується. У наших магазинах техніка може бути новою, або б/у – третього не дано. А за кордоном є ще одна категорія – відновлена техніка. Найпростіше пояснити, що означає refurbished, можна за допомогою прикладу.

Ліза Джонса з Сан-Франциско замовила на сайті Apple нову модель iPhone. Але ось невдача. Телефон працював справно лише декілька днів, а потім почав мимоволі вимикатися. Дівчина звернулася по допомогу в сервісний центр. Випадок був визнаний гарантійним і незабаром Лизе поміняли її iPhone на новий. А старий відправили назад, виробникові. Там його відремонтували, уважно перевірили і знову виставили на продаж. Зрозуміло, це не нова техніка, а відновлена виробником, чи refurbished.

Деякі магазини використовують в таких випадках і інші терміни, а саме:

  • Renew;
  • Recertified;
  • Reconditioned;
  • Factory serviced.

А по суті це одно і те ж поняття, що означає не новий, а відновлений товар. Зрозуміло, і ціна на таку техніку буде значно нижча. В деяких випадках економія може досягати половини вартості товару.

Яка техніка може отримати статус refurbished

Отже refurbished товари – це пристрої, які реалізували як нові, але з різних причин повернули виробникові. У яких же випадках вони можуть отримати статус refurbished? Основні з них представлені нижче:

  • Техніка була повернена через несправність.
  • Товар повернули з інших причин (колір не відповідає очікуваному, просто перестав подобатися).
  • При доставці техніка отримала ушкодження (подряпини, вм'ятини і інші дефекти).
  • Товар використовувався для демонстрації.
  • Виробник відкликав усю партію.

Найчастіше статусом рефурбишед наділяється саме електроніка.

Де купувати відновлену техніку

Техніка refurbished зазвичай продається в офіційних магазинах відомих брендів, наприклад, Apple, Dell, Samsung, Canon. Також її можна зустріти на зарубіжних торгових майданчиках ніби eBay і Amazon. Треба врахувати, що такі товари зазвичай мають великий попит, тому надовго не затримуються.

На що звертати увагу при покупці відновленої техніки

Перше, що слід враховувати: відновленням техніки може займатися не лише виробник, але і продавець.

  • Manufacturer Refurbished має на увазі, що ремонт і перевірку здійснював саме виробник. При цьому пристрої проходять ті ж тести, що і нове, тому не поступаються їм в плані надійності.
  • Seller Refurbishment – ремонтом займався продавець. Ресурсів для цього у нього значно менше, а отже, і гарантій якості практично немає.

Також треба враховувати, чи надається на товари refurbished гарантія, і на який термін.

Політика Apple і інших компаній відносно refurbished товарів

Компанія Apple створила чудову систему продажу відновлених товарів. Refurbished Apple- техніка продається з новим корпусом і акумулятором, а також гарантією строком на рік. Єдине, чого не буде – це фірмової коробки. Але в плані якості refurbished телефон працюватиме так само, як і новий.

Аналогічний підхід у Hewlett - Packard і Dell. Інші фірми обмежують термін гарантії або зовсім роблять повернення товару неможливим, як, приміром, Epson. Але у будь-якому випадку це буде якісна техніка, працездатність якої хоч би двічі перевірили перед повторним продажем.

Отже, чи варто придбавати refurbished iPhone або інші пристрої? З урахуванням вищесказаного, звичайно, так. Адже це надійні і якісні товари, а коштують вони значно дешевше за нових. Зрозуміло, якщо відновлені безпосередньо виробником!

Залишіть коментар, Ваша думка дуже важлива для нас!

Залишити відгук