0
м. Одеса, вул. Одарія, 2 +38 (063) 781 02 02 mobileplanet.ua logo Без вихідних з 09:00 до 19:00
Компанії 13 років
445 відгуків
0
0
0

Друзi! Працюємо без вихідних. Дзвоніть за контактними номерами. Раді допомогти Вам підібрати потрібний гаджет.

Чому перегрівається оперативна пам'ять?

Чому перегрівається оперативна пам'ять?
Оперативна пам'ять є способом зберігання тимчасових даних вашим комп'ютером.
65003, Украина, Одесская область, Одесса, улица Одария, 2/1
Телефон: +38 (067) 539-57-69

Якщо ви шукаєте інтернет-магазин Оперативна пам'ять у Львові і бажаєте купити дешево Оперативна пам'ять зі складу за хорошою ціною від постачальника - рекомендуємо ознайомитися з асортиментом нашого каталогу.

Оперативна пам'ять є способом зберігання тимчасових даних вашим комп'ютером. Попри те, що проблеми з оперативною пам'яттю зустрічаються рідше чим з іншими комп'ютерними складовими, багато неполадок залишаються непоміченими.

Ви, напевно, вже помічали те, що тепло виробляється пристроєм. Для цього досить докласти руку до задньої частини вашого ноутбука або до процесора, якщо ви працюєте із стаціонарним комп'ютером.

Комп'ютери внаслідок зберігання великого об'єму даних роблять тепло, яке у свою чергу виводиться за допомогою системи охолодження. В основному, максимальна нормальна температура плати складає приблизно 60°С. Проте вона може варіюватися між виробниками плат.

Чому перегрівається оперативна пам'ять?

  1. Скачки напруги електроживлення можуть пошкодити не лише оперативну пам'ять, але і інші важливі компоненти вашого комп'ютера.
  2. Перегрівання оперативної пам'яті може бути обумовлене її зношуванням або фізичною поломкою. Наприклад, удари комп'ютера під час транспортування або зберігання.
  3. Шлюб ОЗУ, допущений виготівником, є однією з причин її перегрівання, що часто зустрічаються.

Навіть якщо пристрій працює справно, декілька слотів ОЗУ можуть виявитися дефектними. Такі мінімальні несправності можуть послужити причиною зносу плати, підвищуючи шанси її перегрівання.

Пил і загальна забрудненість поверхні ОЗУ, що накопичилася за декілька років, посилює рівень її перегрівання. Пил блокує потік повітря, формуючи ізоляцію і затримуючи тепло. Тому рекомендується регулярно очищати плату балончиком із стислим повітрям, якщо ви досить часто користуєтеся пристроєм.

Як розпізнати причини перегрівання ОЗУ?

Якщо комп'ютер почав перегріватися після того, як ви поміняли ОЗУ або додали додатковий модуль пам'яті, то причиною є несправність нового модуля.

Оновлення систем програмного забезпечення (драйвери, БИОС, операційна система) може привести до зміни параметрів напруги. Рівень електричної напруги може бути відхилений до більш високого, що часто служить джерелом перегрівання комп'ютера.

Якщо ви не упевнені в тому, що причиною перегрівання є дефект ОЗУ, то рекомендується звернутися до фахівців, які визначать джерело поломки за допомогою діагностичних програм.

Але чим постійно лагодити комп'ютер і здавати в сервіс на діагностику планку оперативної пам'яті, краще один раз купити оптимальну модель “оперативки”, яка прослужить як мінімум 2-3 роки і при цьому не перегріватиметься. У інтернет магазині MobilePlanet кожен користувач ПК і ноутбука знайде для свого пристрою відповідний варіант.

Якщо з вибором виникнуть складнощі, то наші менеджери завжди готові прийти на допомогу і підібрати оптимальну модель RAM, яка відповідатиме вашим запитам і бюджету, виділеного на неї. Ніколи не пізно оновити комплектуючі свого комп'ютера на нові і потужніші. Так зробіть перший крок до цього прямо зараз.

Залишіть коментар, Ваша думка дуже важлива для нас!

Залишити відгук