0
м. Одеса, вул. Одарія, 2 +38 (063) 781 02 02 mobileplanet.ua logo Без вихідних з 09:00 до 19:00
Компанії 13 років
445 відгуків
0
0
0

Друзi! Працюємо без вихідних. Дзвоніть за контактними номерами. Раді допомогти Вам підібрати потрібний гаджет.

Як вибрати кронштейн для телевізора

Як вибрати кронштейн для телевізора
Основна вимога для кріплення будь-якого телевізора – це його надійність. А вже потім йде функціональність і зручність використання. Кронштейн повинен міцно фіксувати пристрій, щоб запобігти можливому падінню.
65003, Украина, Одесская область, Одесса, улица Одария, 2/1
Телефон: +38 (067) 539-57-69

Якщо ви шукаєте інтернет-магазин Кріплення до телевізорів у Львові і бажаєте купити дешево Кріплення до телевізорів зі складу за хорошою ціною від постачальника - рекомендуємо ознайомитися з асортиментом нашого каталогу.

Основна вимога для кріплення будь-якого телевізора – це його надійність. А вже потім йде функціональність і зручність використання. Кронштейн повинен міцно фіксувати пристрій, щоб запобігти можливому падінню. Це не лише виведе з ладу дорогу техніку, але і може завдати шкоди здоров'ю мешканців.

Перш ніж визначатися з типом кронштейна для телевізора, необхідно вибрати місце, де буде він встановлений. Оптимальною для монтажу є цегляна або бетонна стіна. При правильній установці і виборі кріплень вона здатна витримати будь-яке побутове навантаження. А ось вішати телевізор на гіпсокартонну обробку не варто. Жоден фахівець не дасть гарантію надійності на такий вид кріплення.

Які бувають кронштейни для телевізорів

За способом установки розрізняють декілька типів кріплень для телевізорів:

  • Настінний. Це найбільш популярний вид кронштейнів, який, відповідно, кріпиться на стіну. Він характеризується простим способом монтажу, зручний в експлуатації, має безліч конфігурацій, тому стане оптимальним вибором для більшості моделей телевізорів. Виключенням можуть стати “хисткі” стіни або відсутність необхідного вільного простору.
  • Стельовий. Стельовий кронштейн стане справжньою знахідкою, якщо у вас недостатньо місця для широкоформатного телевізора або слабкі гіпсокартонні стіни, не здатні витримати необхідного навантаження. Перевагою такого кріплення є можливість обертати стойку на 360 градусів. Але для нього потрібна простора кімната. Важливо пам'ятати, що для підвісних стель ці кронштейни не підходять.
  • Підлоговий. Досить рідкісний вид кронштейнів, який, найчастіше, застосовується в приміщеннях із слабкими стінами або в місцях, де немає можливості зробити монтаж на стелі. Головним недоліком підлогового кріплення є той факт, що воно займає досить багато місця.
  • Настільний. Останній вид кронштейнів для телевізорів. Він відрізняється компактністю, можливістю повороту екрану в потрібне положення. Але підходить цей тип кріплення тільки для моделей з невеликою діагоналлю дисплея.

Таким чином, найбільш зручним і популярним видом кронштейнів для телевізора є настінний. Для його установки дуже легко зробити розмітку, виставити рівень, а серед величезного вибору моделей можна без проблем підібрати відповідне рішення. Але якщо ви не упевнені в міцності стін, то краще скористатися альтернативними варіантами кріплень.

Кронштейни розрізняють не лише за способом установки, але і по видах модуляції :

  • Поворотний. Вид кріплення, яке дозволяє повертати телевізор у будь-яку сторону на певний кут або відстань (залежить від моделі кронштейна і довжини поворотних механізмів). Це дуже корисно, якщо ви хочете займатися своїми справами і розгорнути екран в потрібну сторону. Також поворот телевізора може врятувати від попадання прямих сонячних променів. Але для маніпуляцій з телевізором необхідно передбачити додатковий простір.
  • Похилий. Це найбільш поширений вид настінного кріплення, при якому користувач має можливість нахиляти телевізор в одній площині в межах до 20 градусів. Перевагою такого кронштейна є регулювання положення екрану залежно від рівня очей глядача.
  • Похило-поворотний. Цей кронштейн дозволяє не лише повертати телевізор вліво або управо, але і міняти нахил екрану залежно від потреби глядача. При установці такого кріплення слід враховувати максимальні габарити пристрою в крайніх положеннях.
  • Фіксований. Найпростіший вид кронштейнів для телевізорів. З таким кріпленням пристрій вішається на стіну, як дзеркало, і не може міняти своє положення.

Критерії вибору кріплення для телевізора

Доглянувши вподобану модель кронштейна, не поспішаєте її купувати, а уважно ознайомтеся з характеристиками. По-перше, будь-яке фірмове кріплення відповідає певним діагоналям телевізорів. Тому порівняєте цей параметр з розмірами екрану вашого пристрою.

По-друге, кожен кронштейн підходить під певні типоразмеры кріплень телевізорів. Цей параметр можна знайти в документації до пристрою або самостійно визначити виміри. Для цього необхідно виміряти ширину і довжину між болтовими з'єднаннями на задній панелі телевізора.

Найбільш поширеними стандартами Vesa є наступні розміри:

  • 100 мм х 100 мм.
  • 200 мм х 200 мм.
  • 300 мм х 300 мм.
  • 400 мм х 300 мм.
  • 400 мм х 400 мм.

Соответственно, чем больше диагональ телевизора, тем габаритнее будет стандарт подходящего для него кронштейна. Даже если все параметры соответствуют вашему устройству, не нужно забывать о допустимой массе. Телевизоры бывают разные и могут иметь различный вес при одинаковой диагонали. Поэтому перед покупкой также следует учитывать данный факт.

Величезний асортимент кріплень для телевізорів ви знайдете в каталозі нашого інтернет-магазину MobilePlanet. У нас ви гарантовано підберете потрібну модель для свого пристрою. Знайти кронштейн з необхідними характеристиками ви можете самостійно, скориставшись зручною системою пошуку або подзвонивши нашим досвідченим консультантам по телефону. Доставка товарів робиться по Одесі, а також в Київ, Дніпро, Харків, Львів і інші міста України.

Залишіть коментар, Ваша думка дуже важлива для нас!

Залишити відгук