0
м. Одеса, вул. Одарія, 2 +38 (063) 781 02 02 mobileplanet.ua logo Без вихідних з 09:00 до 19:00
Компанії 13 років
445 відгуків
0
0
0

Друзi! Працюємо без вихідних. Дзвоніть за контактними номерами. Раді допомогти Вам підібрати потрібний гаджет.

Як вибрати hdd диск

Як вибрати hdd диск
Жорсткий диск виконує дуже важливу роль в комп'ютері. Врешті-решт, він повинен містити безліч документів, фотографій, музики, фільмів і інших файлів - все, що накопичується в теках за роки використання устаткування.
65003, Украина, Одесская область, Одесса, улица Одария, 2/1
Телефон: +38 (067) 539-57-69

Якщо ви шукаєте інтернет-магазин Жорсткі диски HDD у Львові і бажаєте купити дешево Жорсткі диски HDD зі складу за хорошою ціною від постачальника - рекомендуємо ознайомитися з асортиментом нашого каталогу.

Жорсткий диск виконує дуже важливу роль в комп'ютері. Врешті-решт, він повинен містити безліч документів, фотографій, музики, фільмів і інших файлів – все, що накопичується в теках за роки використання устаткування.

Незалежно від того, чи використовуєте ви настільний комп'ютер або ноутбук, вам необхідно обладнати його достатніми ресурсами фізичної пам'яті. Але який жорсткий диск підійде? Далі ми розповімо, як вибрати HDD диск.

Жорсткий диск - параметри

Якщо ви не знаєте, який HDD вибрати, найважливіший параметр, який повинен впливати на вибір жорсткого диска, - це, звичайно, місткість. Адже цей пристрій використовується для збільшення об'єму пам'яті комп'ютера (у тому числі це важливо враховувати, якщо не знаєте, який зовнішній HDD вибрати).

Місткість жорсткого диска виражається в гігабайтах або терабайтах. Чим їх більше, тим довше ви користуватиметеся вільним простором для зберігання файлів.

Проте пам'ятаєте, що після підключення пристрою до комп'ютера його місткість буде трохи менше заявленою виробником. Це невеликі відмінності. Наприклад, диск з номінальною місткістю 320 ГБ фактично матиме 298 ГБ.

Другим важливим моментом, який слід враховувати при виборі жорсткого диска, є його швидкість. Чим швидше працюватиме пристрій, тим ефективніше буде збереження і читання даних. У пошуках відповідного диска ви, ймовірно, зустрінете наступні швидкості:

  • 5400 про / мін - досить, якщо ви шукаєте жорсткий диск для офісного комп'ютера;
  • 7200 про / мін - найчастіше монтується на настільних комп'ютерах; забезпечує комфортну роботу і належати до стандартних рішень;
  • 10000 про / мін - найшвидші жорсткі диски для мультимедійних застосувань; ідеально підходить для ігрових комп'ютерів.

Третій параметр, що допомагає відповісти на питання, як вибрати жорсткий диск, це розмір. І в цьому випадку на ринку доступні три варіанти:

  • 3,5 дюйми - найчастіше це жорсткі диски найбільшої місткості, тобто більше 2 ТБ. Цей пристрій краще всього підходить для настільних комп'ютерів.
  • 2,5 дюйми - такі жорсткі диски меншого розміру встановлюються на більшість ноутбуків і використовуються як портативні зовнішні накопичувачі. Їх основною перевагою є невелика вага і компактні розміри при відносно великий місткості (до 1 ТБ). На відміну від 3,5-дюймових накопичувачів, вони живляться безпосередньо від USB- порту, що полегшує їх установку.
  • 1,8 дюйма - відповідь на питання, який жорсткий диск вибрати для ультрамобильного ноутбука. Такі моделі надзвичайно легкі і успішно підійдуть навіть для дуже тонких ноутбуків.

Якщо ви точно не знаєте, яка модель жорсткого диска підійде для установки на вашому пристрої, менеджери інтернет–магазину MobilePlanet завжди готові допомогти зробити правильний вибір за кращою ціною.

Залишіть коментар, Ваша думка дуже важлива для нас!

Залишити відгук